9 συμβουλές για τους 9 μήνες εγκυμοσύνης (vid)

Η Seat θυμίζει τι πρέπει να προσέχουν μέσα στο αυτοκίνητο οι γυναίκες με... φουσκωμένη κοιλίτσα

  • -
  • -

Πρέπει να φοράω ή όχι ζώνη; Σε ποια απόσταση πρέπει να κάθομαι από το τιμόνι; Αν είμαι συνοδηγός πρέπει να απενεργοποιήσω τον αερόσακο; Σε όλα αυτά τα «πρέπει» δίνει απαντήσεις η Seat, με 9 χρήσιμες συμβουλές για τις εγκυμονούσες γυναίκες.

Καταρχάς, σε περίπτωση που ο γυναικολόγος δεν το απαγορεύει για κάποιο λόγο, είναι απολύτως ασφαλές να οδηγείτε. Αρκεί να τηρείτε τα παρακάτω:

1) Η χρήση της ζώνης ασφαλείας είναι υποχρεωτική. «Το κάτω μέρος πρέπει να περνά όσο γίνεται πιο χαμηλά, ενώ η διαγώνια να βρίσκεται πάνω από την κοιλιά, ανάμεσα στα στήθη», συμβουλεύει ο Javier Luzon, επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης ασφαλείας οχημάτων της Seat.

2) Για μεγαλύτερη άνεση, μπορείτε να επιλέξετε ένα ειδικό κάλυμμα της ζώνης, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στα παιδικά καθίσματα.

3) Ρυθμίστε το κάθισμα ώστε η απόσταση της κοιλιάς από το τιμόνι να είναι στα 25 εκατ.

4) Ακόμη και όταν κάθεστε στη θέση του συνοδηγού, ο αερόσακος θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένος.

5) Μην ξεχνάτε ότι όσο περνούν οι μήνες τόσο αλλάζει και η θέση του καθίσματος. Ρυθμίστε την πλάτη όσο γίνεται σε πιο κατακόρυφη θέση.

6) Φορέστε χαλαρά ρούχα και ίσια παπούτσια, ώστε να είστε όσο πιο άνετες μπορείτε κατά την οδήγηση.

7) Διατηρείστε μεγάλη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, καθώς ο χρόνος αντίδρασης αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

8) Πραγματοποιήστε συχνές στάσεις, ιδιαίτερα στα μεγάλα ταξίδια. Κατεβείτε από το αυτοκίνητο και περπατήστε για λίγο, ώστε να γίνει κυκλοφορία του αίματος.

9) Σταματήστε να οδηγείτε όταν δεν νιώθετε πλέον άνετα πίσω από το τιμόνι. Συνήθως αυτό συμβαίνει τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...