Ιδανικό περιβάλλον εργασίας η SEAT

Αξιοποιώντας ιδέες των εργαζομένων της η SEAT κερδίζει αρκετά χρήματα, προσφέροντας καλύτερες συνθήκες σε αυτούς

  • -
  • -

Χάρη στην καμπάνια «Ideas for Improvement» με ιδέες των εργαζομένων της, η SEAT εξοικονομεί 13,8 εκατομμύρια ευρώ. Πιο συγκεκριμένα τον προηγούμενο χρόνο 13.693 νέες ιδέες έφτασαν στα γραφεία της ισπανικής φίρμας, με τις μισές από αυτές να λαμβάνουν χρηματικό έπαθλο που έφτασε σε ύψος τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Οι προτάσεις αφορούσαν 10 κατηγορίες: Προϊόν, Εγκαταστάσεις, Εργονομία, Ενέργεια, Εξοικονόμηση Πόρων, Ευκολία, Βελτίωση διαδικασίας, Ποιότητα, Περιβάλλον και Καινοτομία. Μία από τις πιο πρωτότυπες ιδέες θεωρείται το ρομπότ οδήγησης που ελέγχει την κατεύθυνση και την ταχύτητα των αυτοκινήτων στις δοκιμές του συστήματος υποβοήθησης οδηγού.

Το σύστημα που δημιουργήθηκε χρησιμοποιεί εσωτερικούς πόρους που ορίζουν με ακρίβεια τη ταχύτητα και τη πορεία που πρέπει να ακολουθεί ένα αυτοκίνητο. Χάρη σε αυτή την ιδέα δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για συστήματα εμπορίου τα οποία είναι ακριβά στην αγορά, στη συντήρηση και στη προσαρμογή τους στα οχήματα SEAT.

Εκτός από την στήριξη των προτάσεων των υπαλλήλων της, η SEAT προχωράει επίσης σε διάφορες δραστηριότητες για τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών εργασίας. Ένα παράδειγμα είναι η πρόσφατη  ανανέωση της εφαρμογής mundoSEAT με τη δημιουργία της ενότητας Employee Area, η οποία απευθύνεται σε εργαζόμενους και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες όπως αγορά αυτοκινήτου, πληροφορίες μισθοδοσίας, εσωτερικές μετακινήσεις θέσεων.

Οι υπάλληλοι μέσω της εφαρμογής μπορούν να αποκτήσουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη σχέση εργασίας με την SEAT και πρακτικές πληροφορίες, όπως αριθμούς τηλεφώνου, χρονοδιαγράμματα μεταφοράς εργαζομένων, μενού κυλικείων κ.α.  Ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα της εφαρμογής είναι η νέα κάρτα SEAT, μία αποκλειστική κάρτα που προσφέρει άμεση πρόσβαση σε εκπτώσεις και ειδικές προσφορές που δικαιούνται μόνο υπάλληλοι της εταιρείας.

Αυτές οι πρωτοβουλίες αντικατοπτρίζονται επίσης στη πιστοποίηση Top Employer που έχει λάβει η εταιρεία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ο κορυφαίος οργανισμός Top Employers Institute, που πιστοποιεί επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο από το 1991, έχει καταλήξει για ένα ακόμη έτος πως η SEAT προσφέρει ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...