Toyota και Mazda θα συνεργαστούν στα ηλεκτρικά μοντέλα

Κοινή πορεία για τις δύο ιαπωνικές μάρκες στο μέλλον της αυτοκίνησης

  • -
  • -

Κερδοφορία στον κλάδο του αυτοκινήτου χωρίς συνέργειες και οικονομίες κλίμακας δεν μπορεί να υπάρξει, κάτι που έχουν αντιληφθεί όλοι οι κατασκευαστές. Τελευταίο παράδειγμα η συμμαχία Toyota και Mazda, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων την αμοιβαία απόκτηση μετοχών.

Όπως ανακοινώθηκε στο Τόκιο, η Toyota θα αποκτήσει το 5,05% της Mazda και η δεύτερη το 0,25% της πρώτης. Αν σας προκαλεί έκπληξη η διαφορά στο ποσοστό των μετοχών, αντιστοιχεί και στις δύο περιπτώσεις στο ίδιο ποσό.

Ο σημαντικότερος τομέας συνεργασίας ανάμεσα στις δύο μάρκες είναι αυτός των τεχνολογιών για ηλεκτρικά οχήματα. Στόχος είναι να ανταποκριθούν στην ολοένα και πιο έντονη ζήτηση για αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων. Toyota και Mazda θα εξελίξουν επίσης από κοινού συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αλλά και συνδεσιμότητας των αυτοκινήτων μεταξύ τους (V2V) και με το περιβάλλον (V2I).

Οι δύο μάρκες από την Ιαπωνία θα κατασκευάσουν από κοινού ένα εργοστάσιο στις ΗΠΑ, με δυνατότητα ετήσιας παραγωγής 300.000 οχήματων. Το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 1,6 δισ. δολάρια και θα δημιουργηθούν 4.000 θέσεις εργασίας. Εκεί θα κατασκευάζονται η Toyota Corolla και crossover της Mazda για την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...