Έδωσαν τα χέρια: Η Opel και τυπικά στον όμιλο PSA

Μετά από 88 χρόνια στη General Motors, η γερμανική μάρκα αλλάζει στρατόπεδο

  • -
  • -

Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν για μήνες, όμως όλα τα θέματα επιλύθηκαν και πλέον είναι οριστικό: Η Opel και η Vauxhall αποτελούν μέλη της οικογένειας του PSA Group, μαζί με τις Peugeot, Citroen, DS. Το μερίδιο του ομίλου στην Ευρώπη φθάνει πλέον το 17%, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Γηραιά Ήπειρο.

«Θα βοηθήσουμε τις Opel/Vauxhall να επιστρέψουν στην κερδοφορία και μαζί θα θέσουμε νέους στόχους. Οι δύο μάρκες έχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Η Opel θα παραμείνει γερμανική, η Vauxhall θα παραμείνει βρετανική», υποσχέθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣ του PSA Group, Carlos Tavares.

«Η μέρα είναι ιστορική. Μετά από 88 έτη στη General Motors, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την Opel. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε όλους τεχνολογία “made in Germany”. Ο ξεκάθαρος στόχος είναι η επιστροφή στην κερδοφορία το 2020», προσέθεσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Opel, Michael Lohscheller, ο οποίος διαδέχθηκε πρόσφατα τον Karl-Thomas Neumann.

Οι δύο πλευρές συνεργάζονταν ούτως ή άλλως από το 2012. Πρώτο κοινό μοντέλο είναι το Crossland X, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη του Peugeot 2008.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ OPEL CROSSLAND X 1.6 DIESEL

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...