Εννέα επιλογές ονομάτων για το μεγάλο SUV της Seat (vid)

Δυστυχώς η πρόταση του GOCAR δεν πέρασε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού

  • -
  • -

Την 9άδα των υποψήφιων ονομάτων για το νέο της SUV που πέρασαν στη φάση του ημιτελικού, ανακοίνωσε η Seat. Από αυτά, επιτροπές θα επιλέξουν τουλάχιστον τρία που θα περάσουν στον... τελικό. Το όνομα του μεσαίου 7θέσιου SUV (είναι αντίστοιχα του Skoda Kodiaq) θα επιλεγεί μέσω ψηφοφορίας του κοινού, η οποία θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Τα αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί από τη Seat πριν τις 15 Οκτωβρίου.

Ποια είναι λοιπόν τα 9 ονόματα που επελέγησαν από την Seat:

Abrera - Alboran - Aran - Aranda - Avila - Donosti - Tarifa - Tarraco - Teide

Οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η Seat ήταν ότι το όνομα θα πρέπει α) να προέρχεται από ένα γεωγραφικό μέρος/σημείο της ισπανικής χώρας, β) να πληροί τις αξίες και να συνάδει με τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας και γ) να προφέρεται εύκολα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Το GOCAR είχε προτείνει το όνομα Arista, που πληρούσε μεν όλα τα παραπάνω κριτήρια, όχι όμως και το νομικό κριτήριο, αναφορά στο οποίο δεν υπήρχε πάντως όταν άρχισε η διαδικασία. Η Seat θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο το όνομα του SUV να έχει ήδη κατοχυρωθεί σε κάποια από τις χώρες όπου η ισπανική μάρκα δραστηριοποιείται. Και δυστυχώς για εμάς, το όνομα Arista χρησιμοποιούσε μία μικρή αυτοκινητοβιομηχανία στη Γαλλία, τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Συνολικά, στη διαδικασία «βάφτισης» του νέου Seat SUV συμμετείχαν περισσότερα από 130.000 άτομα από 106 χώρες, οι οποίοι υπέβαλαν πάνω από 10.000 διαφορετικά ονόματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...