Τι δείχνουν οι έλεγχοι για τις επικίνδυνες τροχαίες παραβάσεις

Ανησυχητική εικόνα από τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας

  • -
  • -

Το καλοκαίρι αυξάνονται – λόγω των καλύτερων καιρικών συνθηκών – τα χιλιόμετρα που διανύουμε με τα αυτοκίνητά μας. Ταυτόχρονα όμως φαίνεται πως αυξάνεται και η παραβατικότητά μας, καθώς η διάθεσή μας αλλάζει και μαζί η συμπεριφορά μας. Ένα παραπάνω ξενύχτι, μία παραπάνω μπύρα, μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από τους ελέγχους της Τροχαίας το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε όλη την επικράτεια, καταγράφηκαν 7.510 «επικίνδυνες» παραβάσεις. Σε αυτές συγκαταλέγονται όσες αποτελούν αιτία σοβαρών ή/και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων: παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, μη χρήση κράνους, υπέρβαση ορίου ταχύτητας κ.α.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, «το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ο σχεδιασμός των Υπηρεσιών Τροχαίας επικεντρώθηκε στη διαπίστωση παραβάσεων που αφορούσαν στη μη χρήση κράνους και στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας, ως εξής:

την εβδομάδα από 26-6 έως 2-7-2017, συγκροτήθηκαν 567 συνεργεία ελέγχων και βεβαιώθηκαν 2.005 παραβάσεις για μη χρήση κράνους,

την προηγούμενη εβδομάδα (3-7 έως 9-7-2017), συγκροτήθηκαν 647 συνεργεία ελέγχων και βεβαιώθηκαν 5.505 παραβάσεις για υπέρβαση ορίου ταχύτητας.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...