Έως 14 Ιουλίου η διορία για τα ανασφάλιστα οχήματα

Μέχρι τότε θα έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες να τα ασφαλίσουν και να αποφύγουν το πρόστιμο

  • -
  • -

Μετά το αλαλούμ με τα ειδοποιητήρια στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων και τη διασταύρωση των στοιχείων τους, η κυβέρνηση έδωσε περιθώριο έως την Παρασκευή 14 Ιουλίου για να προχωρήσουν στην ασφάλιση και να γλιτώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ. Η απόφαση ελήφθη στο υπουργικό συμβούλιο, όμως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει δημοσιευτεί η σχετική υπουργική απόφαση.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης. «Το αδίκημα του ανασφάλιστου οχήματος υπάρχει ούτως ή άλλως, απλώς δεν θα επιβάλλουμε το πρόστιμο αυτό μέχρι στις 14/07/2017 για να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους συμπολίτες μας να ασφαλιστούν», δήλωσε ο Νίκος Μαυραγάνης. «Δεν μπορεί να υπάρχει όχημα, το οποίο να κυκλοφορεί, να έχει πινακίδες, να έχει άδεια κυκλοφορίας και παράλληλα να μην είναι ασφαλισμένο, διότι είναι κινητοί κίνδυνοι θάνατοι αυτά τα οχήματα».

Όσον αφορά το πρόβλημα με τα ειδοποιητήρια, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε πως «το 2013 ο νόμος 4141 προέβλεψε ότι θα υπάρχει αυτό το πρόστιμο των 250 ευρώ σε όποιο αυτοκίνητο καταλαμβάνεται από τις διασταυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών να είναι ανασφάλιστο». Η αλλαγή με τον νόμο 4261 τον Απρίλιο του 2014 προέβλεπε ότι για τεθεί σε ισχύ ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο έπρεπε να υπάρχει πρώτα καταβολή των χρημάτων και είσπραξη από την ασφαλιστική εταιρία. Σε περιπτώσεις που υπήρχε μεν καταβολή των χρημάτων σε μία τράπεζα έως ότου καταλήξουν τα χρήματα αυτά στην ασφαλιστική εταιρία που είχε λογαριασμό σε άλλη τράπεζα, για το χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε, στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, πρόκυπτε το αυτοκίνητο ως ανασφάλιστο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...