Καλύτερος στην κατηγορία του ο 1.0 EcoBoost της Ford

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο μικρός 1.000άρης τούρμπο της Ford κατέκτησε το βραβείο «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς» στην κατηγορία του

  • -
  • -

Ο 1.0 EcoBoost ανακηρύχθηκε «International Engine of the Year 2017» στην κατηγορία κάτω των 1.000 κ.εκ. και μάλιστα για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Από το 2012 που παρουσιάστηκε ο μικρός σε χωρητικότητα και διαστάσεις 3κύλινδρος κινητήρας είναι ο κορυφαίος σε αυτόν τον θεσμό, αφού έχει κυριαρχήσει του ανταγωνισμού για έξι συνεχόμενα χρόνια.

Ο πολυβραβευμένος κινητήρας της Ford με τα διακριτικά 1.0 EcoBoost διατίθεται σε διαφορετικές εκδόσεις με απόδοση 100, 125 και 140 ίππων. Παράλληλα, τον συναντάμε κάτω από το καπό του μικρού Fiesta αλλά και μέχρι και του μεγάλου επαγγελματικού μοντέλου Transit van.

Για την ανάδειξη του 3κύλινδρου 1.0 EcoBoost ως καλύτερου κινητήρα κάτω από τα 1.000 κ.εκ. αποφάσισαν με την ψήφο τους 58 δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου από 31 χώρες, με τον ανταγωνισμό να απαρτίζεται από 35 στο σύνολο κινητήρες.

Η Ford επενδύει στον συγκεκριμένο κινητήρα ακόμα περισσότερο, αφού από τις αρχές του 2018 θα εφοδιάζεται με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου σε συνθήκες χαμηλού φορτίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...