Έξι ώρες με το πλάι με ένα Toyota GT 86 (video)

Drift χωρίς όρια έκανε ένας δημοσιογράφος από την Αφρική

  • -
  • -

Η Toyota GT 86 είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο που θυμίζει με την οδική συμπεριφορά του παλιές καλές εποχές. Τότε που η απόλαυση ήταν προτεραιότητα, κάτι που έφεραν ξανά στο προσκήνιο οι Ιάπωνες με αυτό το 2θέσιο κουπέ με την κίνηση πίσω.

Απολαυστικό σε κάθε στιγμή, δεν χάνει ευκαιρία να διώχνει την ουρά του και να αποτελεί το αγαπητό αυτοκίνητο σε όσους θέλουν να κάνουν drift. Έτσι λοιπόν δικαιολογημένα, τρία χρόνια πριν, το 2014 ένα Γερμανός οδηγός, ο Haral Muller έκανε στην Τουρκία ρεκόρ συνεχόμενου drift για 144,126 km.

Ωστόσο, ένας δημοσιογράφος από την Αφρική, ο Jesse Adams ήρθε να αμφισβητήσει το ρεκόρ του Muller, γυρίζοντας αυτή τη φορά την GT 86 για 168,5052 km, με μέση ωριαία ταχύτητα τα 29 km/h. Οι περιστροφές που σημείωσε ξεπέρασαν τις 1.000 με το χρόνο που χρειάστηκε να αγγίζει σχεδόν τις έξι ώρες.

Σύμφωνα με την Toyota για να είναι έγκυρο το ρεκόρ, θα πρέπει οι κινητήριοι τροχοί του αυτοκινήτου να μην σταματήσουν καθόλου κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος. Αλλαγή κατεύθυνσης επιτρέπεται, αρκεί πάλι να μην σταματήσουν οι τροχοί να κινούνται.

Η μετατροπή που είχε γίνει στην Toyota GT 86 αφορούσε μόνο το δοχείο καυσίμου, αφού προστέθηκε ένα ακόμα στη θέση της ρεζέρβας, ενώ για την καταγραφή είχαν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο δύο VBOX.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...