Η αντίπαλος της Tesla πάει για το Pikes Peak (vid)

Το ηλεκτρικό sedan της Faraday Future θα λάβει μέρος στη διάσημη ανάβαση

  • -
  • -

Με έδρα την Καλιφόρνια, η Faraday Future επιχειρεί να σπάσει το... μονοπώλιο της Tesla στην αγορά των ισχυρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τον περασμένο Ιανουάριο είχε παρουσιάσει στην έκθεση CES του Las Vegas το FF 91, το οποίο θα έχει επιδόσεις ανάλογες ενός supercar (0-100 km/h σε λιγότερο από 3 sec) χωρίς να επιβαρύνει καθόλου με ρύπους το περιβάλλον.

Ενόψει του λανσαρίσματος εντός του 2018, το FF 91 περνά από πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και η εμφάνισή του στη φημισμένη ανάβαση Pikes Peak, στις 25 Ιουνίου. Πρόκειται για μία από τις πιο απαιτητικές διαδρομές, μήκους 19,9 km, στα βουνά του Colorado των ΗΠΑ.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν σαφές πλεονέκτημα σε σημεία με μεγάλο υψόμετρο (ο τερματισμός είναι στα 4.302 μέτρα), καθώς αυτά με κινητήρα εσωτερικής καύσης επηρεάζονται από την έλλειψη οξυγόνου. Το απόλυτο ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak διατηρεί πάντως από το 2013 ο Sebastien Loeb, με το Peugeot 208 T16 των 875 ίππων (χρόνος 8:13.878).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...