Chavez vs Toyota

«Όποιος δεν θέλει, ας φύγει!»

  • -
  • -

Ο σοσιαλιστής ηγέτης της Βενεζουέλας, γνωστός για τον θυελλώδη χαρακτήρα του, σε πρόσφατη ομιλία του απείλησε ότι θα διώξει όποια αυτοκινητοβιομηχανία αρνηθεί να μοιραστεί την τεχνολογία της με τους ντόπιους.

Ο Hugo Chavez δεν είχε διστάσει στο παρελθόν να διώξει, ή να κρατικοποιήσει εταιρείες πετρελαίου και ενέργειας που δραστηριοποιούνταν στην Βενεζουέλα, όμως μέχρι τώρα δεν είχε αγγίξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες που διατηρούν εκεί εργοστάσια συναρμολόγησης. Ο λόγος που αυτή τη φορά στράφηκε στον Ιαπωνικό κολοσσό αφορά την ανάγκη κατασκευής ενός φθηνού αυτοκινήτου 4x4 ειδικά για τις τοπικές ανάγκες των φτωχών αγροτικών περιοχών που δεν έχουν καλό οδικό δίκτυο.

«Τι θα πει η Toyota αρνείται να κατασκευάσει αυτού του είδους το όχημα; Αν δεν το κάνει να φύγει,  και θα φέρουμε άλλη εταιρία… Οι Κινέζοι είναι έτοιμοι…», δήλωσε ο Chavez..«Όποιος δεν θέλει να μοιραστεί τεχνογνωσία, μπορεί να φύγει. Τους καλώ να τα μαζέψουν και να φύγουν… εταιρίες από τις συμμαχικές μας χώρες όπως είναι το Ιράν, η Κίνα, η Ρωσία και η Λευκορωσία, είναι έτοιμες να έλθουν να εγκατασταθούν…». Ο Chavez για μία ακόμη φορά  προσπαθεί με προκλητικές κορώνες να μαζέψει την κακή οικονομία της χώρας του και δε διστάζει να τα βάζει με τις πλούσιες πολυεθνικές αρκεί να διατηρήσει το φιλολαϊκό του προφίλ.

Η Toyota στο εργοστάσιο της στην Βενεζουέλα κατασκεύαζε το Land Cruiser 70 μέχρι και το 2007, οπότε και σταμάτησε αφού πρώτα ενημέρωσε την κυβέρνηση. Εκτός της Toyota στη Βενεζουέλα έχουν εργοστάσια η Hyundai, η GM και η Mitsubishi.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...