4 supercars που λένε ΟΧΙ στα χειροκίνητα κιβώτια

Υπεραυτοκίνητα που επιλέγουν αποκλειστικά αυτόματα διπλού συμπλέκτη κιβώτια

  • -
  • -

Ίσως το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων να μην είναι η καλύτερη επιλογή για κάποιους, γι’αυτό και επιλέγουν αυτόματα (διπλού συμπλέκτη) κιβώτια. Ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν τα νέα τους αυτοκίνητα αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο, αποδεικνύοντας ότι μπορούν και αυτά να είναι πολιτισμένα στον δρόμο και ταυτόχρονα fun-to-drive. Μάλιστα, τα διπλού συμπλέκτη κιβώτια ταχυτήτων είναι τόσο καλά σε όλα τους, που οι εταιρείες σταμάτησαν να παράγουν χειροκίνητα κιβώτια. Κάποια από τα αγαπημένα supercars που προσφέρονται μόνο με αυτόματο κιβώτιο μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Ferrari 812 Superfast

Ένα αυτοκίνητο όπως τη νέα Ferrari, που εφοδιάζεται με έναν V12 κινητήρα 6,5 λίτρων και 789 ίππους είναι σίγουρα δύσκολο να οδηγηθεί με χειροκίνητο κιβώτιο. Μάλιστα, η ροπή μεταφέρεται στον πίσω άξονα και ένας μέτριος οδηγός θα δυσκολευτεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο θηρίο, όσο και να του αρέσει και να μπορεί να το αποκτήσει.

 

Porsche 911 Turbo

Η τελευταία γενιά 911 Turbo προσφέρεται αποκλειστικά με το κιβώτιο PDK, ωστόσο η εταιρεία προσφέρει άλλα μοντέλα της ακόμα με χειροκίνητο κιβώτιο, για αυτούς που δεν θέλουν να μην έχουν 3ο πεντάλ στα πόδια τους. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η GT3 που διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο.

 

Lamborghini Huracan

Ίσως είναι το καλύτερο παράδειγμα, γιατί τα αυτόματα διπλού συμπλέκτη κιβώτια είναι εξαιρετικά. Το DCT της Huracan είναι τόσο γρήγορο που μπορεί να τα «βάλει» ακόμα και με τον μεγαλύτερο αδερφό του, Aventador, που εξοπλίζεται με απλό αυτόματο κιβώτιο.

 

McLaren 720S

Η θρυλική McLaren F1 ερχόταν με χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά στα τελευταία της μοντέλα, η βρετανική εταιρεία ακολουθεί μια άλλη διαδρομή, τη διαδρομή της εξέλιξης. Η McLaren έχει αποδείξει εσωτερικά ότι τα αυτόματα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι πιο γρήγορα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κιβώτιο. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να προσφέρει πλέον στα κορυφαία της αυτοκίνητα την επιλογή του… χειρότερου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...