Τα αυτοκίνητα της σπείρας των χρηματοκιβωτίων

Η αστυνομία συνέλαβε 15 άτομα, τα οποία διέπρατταν ληστείες, με στόχο κυρίως τα χρηματοκιβώτια εταιρειών

  • -
  • -

Την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέθετε κεντρική δομή και ιεραρχική διάρθρωση, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία. Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, συνελήφθησαν 15 άτομα, εκ των οποίων τέσσερα αρχηγικά μέλη. Πρόκειται για 14 ημεδαπούς (ομογενείς από πρώην ανατολικές χώρες, ηλικίας από 18 έως 40 ετών), καθώς και έναν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας. Αναζητούνται άλλα 5 μέλη, ενώ  εξιχνιάσθηκαν 145 υποθέσεις.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση το διήμερο 4-5 Μαΐου διενεργήθηκαν 19 έρευνες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 αυτοκίνητα (τα μισά εκ των οποίων είναι Toyota Yaris), 15.000 ευρώ, μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM, κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας, πλήθος φορητών υπολογιστών και GPS, καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτιμάται ότι το όφελος από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε συστηματικά ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, κυρίως σε εταιρίες, σε περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας, ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, «ως ορμητήριό τους χρησιμοποιούσαν την περιοχή των Αχαρνών και συγκεκριμένα τον οικισμό του Στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ, όπου συγκεντρώνονταν πριν και μετά από κάθε ενέργεια. Εκεί υπήρχαν «κοντέινερ» που χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα και «καβάτζες», αφού σε αυτά απέκρυπταν τα μέσα που τους διευκόλυναν στην τέλεση των αξιόποινων πράξεων και σε κάποιες περιπτώσεις τα κλοπιμαία.

Ως προς τους χρόνους δράσης τους, επέλεγαν κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκεκριμένα 2 με 5 τα ξημερώματα.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα και ασκούσαν σωματική βία σε βάρος του προσωπικού φύλαξης ή ατόμων που έβρισκαν στους χώρους των στόχων τους, ενώ δρούσαν με χαρακτηριστική ψυχραιμία, ακόμα και όταν ενεργοποιούνταν συστήματα συναγερμού.

Μάλιστα, σε περίπτωση εντοπισμού τους από αστυνομικούς, δε δίσταζαν να κάνουν χρήση των πυροβόλων όπλων τους, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, αδιαφορώντας για το επερχόμενο αποτέλεσμα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...