Το ντουλαπάκι που μπλοκάρει το κινητό σου! (vid)

Η Nissan βρήκε τον τρόπο να σε γλιτώσει από τους κινδύνους των smartphones

  • -
  • -

Σε μία εφεύρεση του 19ου αιώνα στηρίχθηκαν οι επιστήμονες της Nissan για να δημιουργήσουν μία θήκη που μπλοκάρει κάθε εισερχόμενο σήμα στο κινητό τηλέφωνο. Με βάση το Faraday Cage, ένα «κλουβί» της βικτωριανής εποχής που μπλόκαρε τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, σχεδίασαν ένα υποβραχιόνιο για το Juke, μέσα στο οποίο το smartphone είναι ουσιαστικά ανενεργό.

Μέσα στο Nissan Signal Shield – όπως το ονόμασαν – το κινητό δεν μπορεί δηλαδή να δεχτεί κλήσεις, γραπτά μηνύματα, ή οποιεσδήποτε ειδοποιήσεις και ενημερώσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι δεν αποσπάται η προσοχή του κατόχου κατά την οδήγηση. Ακόμη και μέσα στο υποβραχιόνιο, το κινητό μπορεί να συνδεθεί με καλώδιο ώστε ο οδηγός να ακούσει την αγαπημένη του μουσική στο ηχοσύστημα.

Σύμφωνα με έρευνες, 3 στους 10 οδηγούς έχουν παραδεχτεί ότι χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο πίσω από το τιμόνι, ενώ 1 στους 5 παραδέχεται ότι στέλνει γραπτά μηνύματα. Ταυτόχρονα, ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος τετραπλασιάζεται.

Το Nissan Signal Shield είναι ακόμη σε πρωτότυπο στάδιο, όμως η ιαπωνική μάρκα εξετάζει το ενδεχόμενο να το περάσει στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...