Μαθήματα γρήγορης οδήγησης από την BMW (video)

Έλεγχο υπερστροφής και υποστροφής μας μαθαίνει ο Colin Turkington της BMW, προσφέροντας παράλληλα εξαιρετικό θέαμα

  • -
  • -

Για να εξερευνήσεις τα όρια ενός αυτοκινήτου στην πίστα θα πρέπει να έχεις γνώση των αντιδράσεών του και φυσικά των νόμων της φυσικής οι οποίοι δεν ξεπερνιούνται. Πριν μπεις στην πίστα και κυνηγήσεις τον καλύτερο χρόνο θα πρέπει να εξοικιωθείς με την υποστροφή και την υπερστροφή και να μάθεις να τις ελέγχεις απόλυτα.

Κατά την υπερστροφή το πίσω μέρος του αυτοκινήτου ανοίγει την πορεία του περισσότερο από το εμπρός έχοντας την τάση να το προσπεράσει. Αυτό θα γίνει αν δεν το ελέγξεις σωστά με το τιμόνι και το γκάζι με το αυτοκίνητο τελικά να κάνει μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του.

Η υποστροφή αντιθέτως δημιουργείται όταν μπεις στη στροφή με μεγαλύτερη ταχύτητα και σπάσεις την πρόσφυση των εμπρός τροχών. Τότε το αυτοκίνητο ανοίγει την πορεία του προς τα έξω με το εμπρός μέρος.

Ο Colin Turkington, οδηγός της BMW στο BTCC είναι ο άνθρωπος που μας εξηγεί τις τεχνικές ελέγχου του αυτοκινήτου σε κάθε περίπτωση και μας δείχνει επίσης τους τρόπους που θα πρέπει να αντιδράσουμε για να διορθώσουμε το λάθος. Σε αυτές τις συμβουλές περιλαμβάνονται το που πρέπει να στρίψουμε, πότε να φρενάρουμε και πόσο νωρίς να επιταχύνουμε.

Η ομαλή οδήγηση είναι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα για κάθε οδηγό και μην νομίζετε ότι αυτό είναι εύκολο, αφού απαιτεί αρκετή εκπαίδευση για να βγαίνει αυθόρμητα. Τέλος, η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση απαιτεί επίσης δουλειά και εξάσκηση προκειμένου να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...