Η Continental επενδύει στους ηλεκτροκινητήρες

Η γερμανική εταιρεία δεν είναι γνωστή μόνο για τα ελαστικά της αλλά και για τις τεχνολογικές της καινοτομίες σε άλλους τομείς

  • -
  • -

Αποφασισμένη να ακολουθήσει ή ακόμη και να ορίσει τις εξελίξεις στον τομέα των ηλεκτροκινητήρων είναι η Continental. H εταιρεία θα επενδύσει επιπλέον 300 εκατ. ευρώ μέχρι το 2021 για την ανάπτυξη συστημάτων ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα δεν σταματά την εμπλοκή της στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς θεωρεί ότι δεν έχει έλθει το τέλος εποχής τους. Όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα αποτελούν μέρος της «Powertrain Strategy 2020+» της γερμανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Continental, Dr. Elmar Degenhart, το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να φθάσει το 10% το 2025, ενώ τα υβριδικά μοντέλα θα πλησιάσουν το 30%. «Αυτό σημαίνει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν ακόμη μέλλον, καθώς η σταδιακή μείωση του μεριδίου τους θα γίνει πιο έντονη μετά το 2025. Μέχρι τότε μπορούμε να τους καταστήσουμε αποδοτικότερους, με τη χρήση ηλεκτρικού συστήματος 48 volt που θα τους κάνει πιο οικονομικούς και αθόρυβους».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...