Βραβείο σχεδίασης για τα Skoda Kodiaq και Octavia Combi

Μία ακόμη διάκριση για το σχεδιαστικό τμήμα της τσέχικης μάρκας στο διαγωνισμό Red Dot Award

  • -
  • -

Τις έντεκα διακρίσεις στα Βραβεία Red Dot από το 2006 έφθασε η Skoda. Το μεγάλο SUV Kodiaq και το ανανεωμένο station wagon Octavia Combi βραβεύτηκαν για τη σχεδίασή τους από τα μέλη της κριτικής επιτροπής. «Τα βραβεία αυτά μας κάνουν εξαιρετικά περήφανους», δήλωσε ο Karl Neuhold, επικεφαλής Εξωτερικής Σχεδίασης της Skoda. «Αναζητάμε την ομορφιά στην απλότητα και συνδυάζουμε τη λειτουργικότητα με την υψηλή αισθητική. Οι γραμμές μας είναι καθαρές, ακριβείς και εμπνευσμένες από την τέχνη του κρυστάλλου Βοημίας, εξ ου και η ονομασία “κρυστάλλινη σχεδίαση”. Τέτοιες λεπτομέρειες κοσμούν το εξωτερικό και το εσωτερικό των μοντέλων μας και τα κάνουν μοναδικά».

Για  να αποσπάσουν το Βραβείο Σχεδίασης, τα υποψήφια προϊόντα αξιολογούνται από την επιτροπή βάσει κριτηρίων όπως ο βαθμός καινοτομίας, η σχεδιαστική ποιότητα, η λειτουργικότητα και η περιβαλλοντική συμβατότητα. Η ανεξάρτητη επιτροπή των Βραβείων “Red Dot” συζητά και αξιολογεί ατομικά κάθε συμμετοχή, ζωντανά και στις εγκαταστάσεις της. Το “Red Dot” θεωρείται σε όλο τον κόσμο σαν μία σφραγίδα προϊοντικής σχεδίασης κορυφαίας ποιότητας και φέτος απονεμήθηκε για 62η φορά.

Η Octavia Combi ήταν το πρώτο μοντέλο της Skoda που κέρδισε Red Dot Award το 2006. Το 2007 το βραβείο δόθηκε στο Roomster και στη Fabia δεύτερης γενιάς. Η τρίτη γενιά του μοντέλου απέσπασε και πάλι το βραβείο το 2015. Η Skoda κατέκτησε μία διπλή νίκη το 2010, με τα Superb Combi και Yeti. Το 2013, το Rapid αναδείχτηκε νικητής ως ο πρώτος εκπρόσωπος της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας. Το 2014, η έκδοση hatchback, το Rapid Spaceback απέσπασε ένα ακόμα βραβείο, ενώ το μεγάλο sedan, το Superb, απέσπασε τη διάκριση το 2016.

Κάθε χρόνο, συμμετέχουν περίπου 5.000 προϊόντα – φέτος από 54 χώρες, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους διαγωνισμούς σχεδίασης διεθνώς. Η 40μελής επιτροπή συγκροτείται από ανεξάρτητους σχεδιαστές, καθηγητές σχεδίασης και δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...