Η Lamborghini τιμά τον Ayrton Senna

Η ιταλική μάρκα διοργανώνει έκθεση αφιερωμένη στο Βραζιλιάνο οδηγό της Formula 1

  • -
  • -

Μέχρι τις 9 Οκτωβρίου θα είναι ανοικτή στο μουσείο της Lamborghini, στη Sant’Agata Bolognese, η έκθεση με τίτλο «Ayrton Senna, η τελευταία βραδιά». Παρότι ο Βραζιλιάνος οδηγός δεν αγωνίστηκε ποτέ με αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας, οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν για μία στιγμή το Σεπτέμβριο του 1993.

Τότε η McLaren αναζητούσε κινητήρα για την επόμενη σεζόν και ο Senna δοκίμασε στην πίστα του Εστορίλ την MP4/8 με έναν V12 της Lamborghini στο πίσω μέρος. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικές, όμως οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία και ο Senna μεταπήδησε το 1994 στη Williams.

Οι επισκέπτες του μουσείου της Lamborghini θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν «μάρτυρες» της πλούσιας αγωνιστικής δράσης του θρυλικού πιλότου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πρωτομαγιά του 1994 στην Ίμολα, σε ηλικία μόλις 34 ετών. Η έκθεση δεν είναι μόνο φωτογραφική, καθώς δίνουν το «παρών» όλα τα μονοθέσια με τα οποία συμμετείχε ο Senna στη Formula 1 αλλά και τα αυτοκίνητα με τα οποία ξεκίνησε την καριέρα του. Ανάμεσά τους και μία λευκή MP4/8, παρόμοια με αυτή που οδήγησε ο Senna στη δοκιμή του Estoril.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Πρόεδρο της Lamborghini, Stefano Domenicali, ενώ παρόντες ήταν ο φωτογράφος Ercole Colombo, ο δημοσιογράφος Giorgio Terruzzi που έχει κάνει τα σχόλια και οι Mauro Forghieri - Daniele Audetto, οι οποίοι είχαν παρακολουθήσει τη δοκιμή του κινητήρα της Lamborghini από τον Senna.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...