Τι είναι το Internet of Everything;

Η ψηφιακή επανάσταση θα αλλάξει ριζικά τις ζωές μας

  • -
  • -

Τα πάντα όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους, που θα έλεγε ο γνωστός προπονητής. Το σπίτι, το κινητό, η τηλεόραση, ο υπολογιστής. Όλα θα μεταδίδουν και θα δέχονται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, συμβάλλοντας σε ένα πλήρως ψηφιοποιημένο περιβάλλον. Το «Internet of Everything» είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τάσεις και έχει ως αναπόσπαστο κομμάτι του το αυτοκίνητο.

Στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, το αυτοκίνητο θα πάψει να είναι απλά ένα μέσο μεταφοράς. Θα μεταμορφωθεί σε κινητή συσκευή πάνω σε ρόδες. Η συνδεσιμότητά του με το περιβάλλον, άλλα οχήματα αλλά και τις συσκευές του ιδιοκτήτη του, θα επιτρέπει να δέχεται και να μεταδίδει πληροφορίες που θα κάνουν τη ζωή των επιβατών του πιο εύκολη και ασφαλή.

Οι κατασκευαστές αλλά και εταιρείες που τους προμηθεύουν με τεχνολογικά συστήματα, όπως η Schaeffler, επενδύουν πάνω στο εξής τρίπτυχο για το αυτοκίνητο: αυτόνομο, ηλεκτρικό, συνδεδεμένο. «Η ψηφιακή μεταμόρφωση της ζωής μας σημαίνει ότι η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται μπροστά σε ριζοσπαστικές αλλαγές που θα αλλάξουν όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα», επισημαίνει ο Gerhard Baum, Chief Digital Officer στη Schaeffler.

Οι υπολογιστές των αυτοκινήτων θα επεξεργάζονται άμεσα όλες τις πληροφορίες (π.χ. έργα στη διαδρομή ή λάδια στο δρόμο) και θα ενεργούν ανάλογα, ώστε το αυτοκίνητο να μην κολλήσει στην κίνηση ή να αποφύγει ένα επικίνδυνο σημείο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...