Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την οδική ασφάλεια

Η έκθεση ζωγραφικής που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 5 Απριλίου στο Golden Hall

  • -
  • -

«Μπαμπά μην τρέχεις», «Μαμά μην μιλάς στο κινητό», «φοράμε πάντα ζώνες», είναι ορισμένα από τα μηνύματα που στέλνουν τα παιδιά στους μεγάλους. Συνολικά 214 ζωγραφιές παιδιών 6 έως 13 ετών φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο εμπορικό κέντρο Golden Hall μέχρι τις 8 Απριλίου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Την έκθεση διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την υποστήριξη της Συμμαχίας για την Ελλάδα αλλά και δεκάδων επιχειρήσεων, ανάμεσα στις οποίες και η Kosmocar. Επιτροπή που αποτελείται από στελέχη της ΕΛΑΣ, ανθρώπους του πολιτισμού (όπως η Κάρμεν Ρουγγέρη) και του επιχειρηματικού κόσμου θα επιλέξει 12 από τις ζωγραφιές για να «ντύσουν» το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2018.

Στις ευθύνες όλων μας για την καθημερινή τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, οι οποίες δεν περιορίζονται με την πρόσκαιρη στενοχώρια μας κάθε φορά που προβάλλονται εικόνες από τροχαία δυστυχήματα, στάθηκε στην ομιλία του ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

O Γενικός Διευθυντής της Συμμαχίας για την Ελλάδα, Γιώργος Καλούδης, η Κάρμεν Ρουγγέρη και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας.

Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό κάθε μέρα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ στο χώρο φιλοξενούνται επίσης εκθέματα με εξοπλισμό της Τροχαίας από τις τελευταίες δεκαετίες. Οι μικροί επισκέπτες θα βρουν επίσης τραπέζια για να ζωγραφίσουν αλλά και ειδικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για την εκπαίδευσή τους από προσωπικό της Τροχαίας.

Το «παρών» στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν βουλευτές, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου και αρκετά παιδιά που συμμετέχουν στην έκθεση με τους γονείς τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Kosmocar Skoda και η ΔΕΠΑ ανακοίνωσαν ότι δωρίζουν στην Τροχαία ένα Octavia που κινείται με φυσικό αέριο.

Τα σχολεία, που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την έκθεση και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, στα τηλέφωνα 2131520505 και 2106924558.



Ο Γενικός Διευθυντής της Kosmocar, Στήβεν Σίρτις, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...