Bugatti και για τη… θάλασσα

2.500 ευρώ για να γεμίσει πετρέλαιο το ρεζερβουάρ του

  • -
  • -

Ψάχνετε ένα καινούργιο γιοτ που να ταιριάζει με τη Bugatti Chiron που έχετε στο γκαράζ σας; Αν έχετε αυτούς τους απλούς καθημερινούς προβληματισμούς, τότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε και να απολαύσετε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, του νέου Bugatti Niniette 66. Το σπορ γιοτ είναι ένας καρπός της συνεργασίας της Bugatti με τον ειδικό στις κατασκευές πολυτελών σκαφών, Palmer Johnson. Σχεδιαστικά, φέρει τις γνώριμες καμπύλες της Chiron και το μήκος του είναι 20 μέτρα. Έχει γίνει εκτενής χρήση ανθρακονήματος για να κρατήσουν οι μηχανικοί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα να αντέχει σε κραδασμούς και στρεβλώσεις. Εκτός από το κοκπιτ που θυμίζει την καμπίνα του hypercar, το κατάστρωμα έχει ένα άνετο καθιστικό, ένα τζακούζι και ένα κυκλικό τζάκι! Κάτω από το κατάστρωμα συναντάς αρκετά άνετα δωμάτια, με το master υπνοδωμάτιο να προσφέρει ένα τεραστίων διαστάσεων καναπέ και κρεβάτι.

Σύμφωνα με τον Palmer Johnson, στο εσωτερικό χρησιμοποιήθηκε μόνο υψηλής ποιότητας δέρματα και γρανίτη, καθώς και ακριβά μέταλλα και ανθρακόνημα. Το βύθισμα του πλοίου είναι 1,3 μέτρα, αν σημαίνει για κάποιους κάτι αυτή η πληροφορία μιας και δεν είμαστε της θάλασσας, παρόλο που διαθέτουμε δίπλωμα ταχυπλόου. Αν και θα περίμενε κανείς να δει τον γνώριμο W12 κάτω από το «καπό», ωστόσο πιθανά λόγω τεχνικών προβλημάτων προτίμησαν να εφοδιάσουν το σπορ γιοτ με ένα ζευγάρι από 16.2 ΜΑΝ V8 diesel κινητήρες 950 ίππων και ακόμα ένα ζευγάρι από MJP (Marine Jet Power) χωρίς όμως να αναφέρουν την απόδοσή τους. Τα ρεζερβουάρ του είναι συνολικά 2.200 λίτρα, που σημαίνει ότι αν χρειαστείτε να φουλάρετε, τότε το κόστος φτάνει τα 2.500 ευρώ περίπου. Η τελική ταχύτητα που αγγίζει είναι 44 knots (82 km/h), τιμή υψηλή για τα δεδομένα ενός γιοτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bugatti κατασκεύαζε σκάφη στο παρελθόν, ενώ η ονομασία Niniette προέρχεται από παλιότερο σκάφος που είχε παρουσίαση η εταιρεία το 1930. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...