Ο Άρειος Πάγος καταδίκασε αναβάτη που κινούνταν ανάμεσα σε αυτοκίνητα

Οι μοτοσικλέτες που κινούνται πάνω στις διαχωριστικές λωρίδες και ανάμεσα στα αυτοκίνητα έχουν την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος

  • -
  • -

Μια υπόθεση με ατύχημα που εμπλέκονταν μοτοσικλέτα που κινούνταν ανάμεσα σε αυτοκίνητα έφερε ξανά στη δημοσιότητα το θέμα αυτό. Μετά από αυτό το σοβαρό ατύχημα κατά το οποίο η αναβάτης της μοτοσικλέτας προσπαθώντας να περάσει ανάμεσα σε ένα αυτοκίνητο και μια νταλίκα 18,5 μέτρων, σφηνώθηκε, έπεσε και το μεγάλο όχημα της πάτησε το χέρι, η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια.

Η γυναίκα αναβάτης αξίωσε αποζημίωση από τον οδηγό της νταλίκας και κινήθηκε νομικά προκειμένου να την κερδίσει. Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι την ευθύνη έχει αποκλειστικά η γυναίκα, αφού δεν επιτρέπεται στις μοτοσικλέτες να κινούνται ανάμεσα στα αυτοκίνητα που βρίσκονται νόμιμα ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο οι αναβάτες των μοτοσικλετών που κινούνται μεταξύ των διακεκομμένων διαχωριστικών λωρίδων κυκλοφορίας ευθύνονται για πιθανό τροχαίο ατύχημα και όχι τα αυτοκίνητα που κινούνται ανάμεσα στις λωρίδες. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Άρειος Πάγος επιδίκασε στη γυναίκα αναβάτη και τα δικαστικά έξοδα 2.700 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...