44 εκατ. οχήματα από ένα και μόνο εργοστάσιο!

Στην έδρα της Volkswagen έχουν έναν επιπλέον λόγο για να γιορτάζουν

  • -
  • -

Ένα Golf GTE, η plug-in hybrid έκδοση του μικρομεσαίου Volkswagen, ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο συμπληρώθηκε η παραγωγή 44 εκατ. οχημάτων στο γιγάντιο εργοστάιο του Wolfsburg, το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Η διοίκηση του εργοστασίου μαζί με τους εργαζόμενους ετοίμασαν μία λιτή γιορτή για αυτό το σημαντικό επίτευγμα.

Η κατασκευή του εργοστασίου άρχισε το 1938, ως τόπος παραγωγής του Volkswagen που σχεδίασε ο Ferdinand Porsche. Μετά το 1945, υπό τη διοίκηση των Βρετανικών κατοχικών δυνάμεων άρχισε να κατασκευάζει οχήματα για πολιτική χρήση. Αρχικά το Wolfsburg συνδυάστηκε με το Beetle, η παραγωγή του οποίου σταμάτησε εκεί το καλοκαίρι του 1974.

Διάδοχος του, με βάση την εμπορική του απήχηση, έγινε το Golf. Σχεδόν 18 εκατ. Golf έχουν κατασκευαστεί στο Wolfsburg, έναντι περίπου 12 εκατ. Beetle. Σήμερα εκεί βρίσκονται επίσης οι γραμμές παραγωγής των Golf Sportsvan, Touran and Tiguan, αλλά και ηλεκτρικών/υβριδικών μοντέλων, των e-Golf και Golf GTE. Κατασκευάζονται επίσης πλαστικά και μηχανικά μέρη για τις Audi, Seat, Skoda.

Συνολικά, 70.000 άτομα απασχολούνται στο θηριώδες εργοστάσιο, του οποίου η έκταση ξεπερνά τα 6 τετραγωνικά χλμ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΥ GOLF

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...