Πόσο πιο ελαφρύ το Ford GT;

Η σκληροπυρηνική έκδοση Competition Series παρουσιάστηκε στην Daytona

  • -
  • -

Τι κάνεις όταν θέλεις να μειώσεις το βάρος ενός supercar το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα; Η Ford δηλώνει ότι βρήκε τη λύση και την παρουσιάζει στο πρόσωπο του GT Competition Series, μίας ειδικής έκδοσης για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. «Η έκδοση GT Competition Series εξελίχθηκε λαμβάνοντας υπόψη τους φανατικούς φίλους της οδήγησης στην πίστα», σχολίασε ο Αντιπρόεδρος της Ford, Raj Nair, επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της αμερικάνικης μάρκας.

Ορισμένες από τις λύσεις που υιοθετήθηκαν είναι η τοποθέτηση ακρυλικού καλύμματος του κινητήρα (αγωνιστικού τύπου με χερούλι) και λεπτό γυαλί (Gorilla Glass) πίσω από τον οδηγό. Παράλληλα αφαιρέθηκαν ο κλιματισμός, το ηχοσύστημα, οι ποτηροθήκες. Εκτός από ελαφρύτερο, το GT Competition Series έχει και χαμηλότερο κέντρο βάρος, για ακόμη πιο δυναμική συμπεριφορά.

Θα είναι διαθέσιμο σε 6 χρώματα (μαύρο, λευκό, ασημί, μπλε, γκρι, κίτρινο) και θα μπορεί να παραγγελθεί για κάθε έτος παραγωγής (250 αυτοκίνητα τη χρονιά, από το 2016 μέχρι το 2019).

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ Ο 3.5 V6 ECOBOOST;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...