Τα υβριδικά Toyota ξεπέρασαν τα 10 εκατ.

Ο ιαπωνικός κολοσσός διευρύνει συνεχώς τη γκάμα των υβριδικών της μοντέλων

  • -
  • -

Η Toyota λάνσαρε το Prius πρώτης γενιάς στα τέλη του 1997, στοχεύοντας σε μια... παρθένα αγορά. Λιγότερο από 20 χρόνια αργότερα, οι συνολικές πωλήσεις των υβριδικών της αυτοκινήτων ξεπέρασαν τον αριθμό-ορόσημο των 10 εκατ. μονάδων. Αριθμός που αποδεικνύει ότι οι Ιάπωνες κέρδισαν το στοίχημα.

Το κέρδος είναι όμως και για το περιβάλλον, καθώς εκτιμάται ότι η χρήση των υβριδικών Toyota (σε σχέση με συμβατικά βενζινοκίνητα οχήματα) έχει «σώσει» τον πλανήτη από 77 εκατ. τόνους CO2 και έχει κάνει εξοικονόμηση 29 δισ. λίτρων βενζίνης.

Από τα 300 υβριδικά αυτοκίνητα που «πρόλαβε» να πουλήσει η Toyota τον τελευταίο μήνα του 1997 στην Ιαπωνία, έφθασε στο σημείο να διαθέσει στην παγκόσμια αγορά 1,4 εκατ. υβριδικά το 2016. Από αυτά τα 677.700 στην Ιαπωνία, τα 266.200 στη Βόρεια Αμερική και τα 285.900 στην Ευρώπη. Συνολικά η Toyota έχει πουλήσει στη Γηραιά Ήπειρο περισσότερα από 1,3 εκατ. υβριδικά.

Πρώτο σε πωλήσεις υβριδικό της Toyota είναι βέβαια το Prius, με πάνω από 4 εκατ. αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στους δρόμους. Σήμερα Toyota και Lexus διαθέτουν 33 υβριδικά μοντέλα, με πιο πρόσφατο το compact SUV, το C-HR.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...