Τα μεγάλα Volvo και η Mustang στο μικροσκόπιο του Euro NCAP (vid)

Οι πρώτες δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού για το 2017 επιφύλασσαν μία μεγάλη έκπληξη

  • -
  • -

Χρόνο με το χρόνο, τα κριτήρια του Euro NCAP γίνονται αυστηρότερα. Ως αποτέλεσμα οι κατασκευαστές εξελίσσουν τα αυτοκίνητά τους στους τομείς της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας. Το γεγονός ότι τα μεγάλα sedan και station wagon της Volvo, S90 και V90 αντίστοιχα, εξασφάλισαν 5 αστέρια δεν αποτελεί έκπληξη.

Αρνητικά ήταν όμως τα αποτελέσματα για τη Ford Mustang, καθώς βαθμολογήθηκε με μόλις 2 αστέρια, μία εξαιρετικά χαμηλή επίδοση για σύγχρονο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Euro NCAP, το αποτέλεσμα οφείλεται στα πολύ χαμηλά ποσοστά τόσο στην προστασία παιδιών (32%) όσο και στα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (16%).

Η Mustang σχεδιάστηκε με βάση τις αμερικάνικες προδιαγραφές και όχι με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Δεν συνίσταται η μεταφορά παιδιών στα πίσω καθίσματα, ενώ απουσιάζει σύστημα ειδοποίησης σε ενδεχόμενο πρόσκρουσης ή αυτόνομη πέδηση. Η Ford έχει ανακοινώσει ότι εντός του 2017 θα λανσάρει ανανεωμένη έκδοση του muscle car, η οποία θα περιλαμβάνει στάνταρ το Pre-Collision Assist και το Lane Keep Assist. Ο Euro NCAP προτίθεται να δοκιμάσει το ανανεωμένο μοντέλο όταν θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Euro NCAP, Michiel van Ratingen, η Ford δεν περίμενε από τον οργανισμό να υποβάλλει σε δοκιμή τη Mustang, καθώς δεν συνηθίζει κάτι τέτοιο με τα αυτοκίνητα επιδόσεων. 

Εκπρόσωπος της Ford Ευρώπης σχολίασε ότι «υπάρχει μεν απογοήτευση για το αποτέλεσμα των δοκιμών, όμως η Mustang παραμένει ένα ασφαλές αυτοκίνητο που πληροί ή και ξεπερνά τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας. Η Ford έχει μία υπερήφανη ιστορία παραγωγής των πιο ασφαλών αυτοκινήτων, διαθέτοντας στην Ευρώπη 11 μοντέλα με 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP».

[ΠΗΓΗ: euroncapcom]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...