Επιστρέφουν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα;

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει την επαναφορά της ρύθμισης για το νέο έτος

  • -
  • -

Η αδυναμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας, ιδίως για παλαιά οχήματα, έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ να καταθέτουν κάθε χρόνο τις πινακίδες κυκλοφορίας. Προκειμένου να εξυπηρετούνται όσοι χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο κάποια περίοδο του έτους αλλά και να μην χαθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά έσοδα, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την εφαρμογή του μέτρου των τελών κυκλοφορίας με το μήνα και το 2017, κάτι που ίσχυσε για πρώτη φορά φέτος.  

Αυτό δήλωσε η Υφυπουργός, Κατερίνα Παπανάτσιου, στον ΑΝΤ1. Μάλιστα ανέφερε ενδεικτικά την περίπτωση των συνταξιούχων, που χρειάζονται το όχημά τους κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι όταν μετακινούνται στην επαρχία.

Το μέτρο των τελών κυκλοφορίας με το μήνα ίσως εφαρμοστεί με ορισμένες τροποποιήσεις σε σχέση με ό,τι ίσχυσε το 2016. Όσοι κυκλοφορούσαν το όχημά τους για έναν μήνα πλήρωναν ποσό που αντιστοιχούσε σε δύο μήνες (δηλαδή τα 2/12 των ετησίων τελών) και όσοι για τρεις μήνες πλήρωναν τα 4/12 του ετήσιου ποσού.

Π.χ. ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου 1.600 cc του 2002 που πληρώνει 265 ευρώ το χρόνο, για διάστημα κυκλοφορίας ενός μήνα έπρεπε να καταβάλει 44,2 ευρώ και για διάστημα τριών μηνών ποσό 88,33 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...