Μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες το υβριδικό Kia

Πόσο καύσιμο χρειάστηκε το Niro για να φθάσει από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη;

  • -
  • -

Οι μετρήσεις οικονομίας είναι ένας ασφαλής τρόπος για να εξασφαλίσεις δημοσιότητα χωρίς να ξοδέψεις πολλά (πέρα από το καύσιμο). Όταν όμως συνοδεύεται από την είσοδο στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, τότε έχεις ένα επιπλέον δικαίωμα να καυχιέσαι. Αυτό συνέβη με την Kia Αμερικής, η οποία σχεδίασε για το νέο Niro τη διαδρομή Coast to Coast, από τη δυτική στην ανατολική ακτή.

Το υβριδικό crossover διένυσε 3.715,4 μίλια (ή 5.978 km) από το Λος Άντζελες μέχρι το Μανχάταν της Νέας Υόρκης, με μέση κατανάλωση 3,07 lt/100 km! Χρειάστηκαν δηλαδή μόλις τέσσερις ανεφοδιασμοί ή 183 lt. βενζίνης! Η κατανάλωση ήταν αρκετά χαμηλότερη από τη μέση που ανακοινώνει η Kia (3,8 lt/100 km στον ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών).

Φυσιολογικά λοιπόν το πλήρωμα του Kia Niro παρέλαβε στη Νέα Υόρκη το πιστοποιητικό από τον οργανισμό Guinness World Record για τη χαμηλότερη κατανάλωση από υβριδικό όχημα στη διαδρομή από τη μία ακτή των ΗΠΑ στην άλλη.

Το Niro βασίζεται σε πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τα «πράσινα» μοντέλα της μάρκας. Το υβριδικό του σύστημα περιλαμβάνει τον 1.6 GDI βενζίνης με 105 PS και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 43 PS, τα οποία προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 141 ίππων. Το προσθιοκίνητο Niro εφοδιάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και μπαταρίες ιόντων λιθίου πολυμερούς, τοποθετημένες κάτω από τα πίσω καθίσματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...