Η Nissan περιμένει πώς και πώς το νέο Micra

Υψηλές προσδοκίες έχει η ιαπωνική μάρκα από το λανσάρισμα της πέμπτης γενιάς του σουπερμίνι

  • -
  • -

Όταν το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο σου εμφανίζει τριπλάσια αποδοχή από το δεύτερο, τότε ένα… καμπανάκι μάλλον ηχεί. Ο λόγος για την Nissan και τις ευρωπαϊκές της πωλήσεις τον περασμένο Νοέμβριο. Το Qashqai, το best seller SUV, πλησίασε τις 22.000 ταξινομήσεις, έναντι 7.672 του δεύτερου Juke.

Αυτή τη στιγμή η παρουσία της ιαπωνικής εταιρείας δείχνει μονοδιάστατη με έμφαση στα crossover/SUV, όμως σύντομα αυτό θα αλλάξει. Πώς; Μα με το λανσάρισμα του νέου Micra. Το σουπερμίνι θα κατασκευάζεται από τα τέλη του 2016 στο εργοστάσιο της Renault λίγο έξω από το Παρίσι και θα αρχίσει να διατίθεται στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. Στην Ελλάδα αναμένεται τον Μάρτιο.

Το νέο Micra έχει όλες τις προδιαγραφές για να αποτελέσει εμπορική επιτυχία για τη Nissan: εξωτερική εμφάνιση που το κάνει να ξεχωρίζει, νεανικό εσωτερικό με τεχνολογία διασύνδεσης smartphone, αποδοτικούς κινητήρες (0.9 turbo βενζίνης με 90 PS και 1.5 diesel ίδιας ισχύος) και πλούσιο εξοπλισμό για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Η Nissan θα ποντάρει πάνω στο νέο της σουπερμίνι και για την είσοδό της στην κοινή χρήση οχημάτων. Το λεγόμενο car sharing, αρκετά διαδεδομένο σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, επιτρέπει σε κάποιον να δανείζεται ένα αυτοκίνητο για πάει στη δουλειά του ή να βγει με τους φίλους του. Η χρέωση είναι ανάλογη της χρήσης, όμως απαλλάσσεται από σημαντικά έξοδα, όπως η φορολογία, η συντήρηση, η ασφάλιση, τα τέλη κυκλοφορίας κ.α.

Το πρωτοποριακό στοιχεία για το πρόγραμμα Intelligent Get & Go Micra είναι ότι θα χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όπως το facebook) για να συγκρίνει το προφίλ των οδηγών, ομαδοποιώντας τους ανάλογα με τις συνήθειές τους (π.χ. τη διαδρομή προς το χώρο εργασίας ή τα μέρη όπου διασκεδάζουν). Η πρεμιέρα θα γίνει από το Παρίσι την προσεχή άνοιξη. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...