Ο 1.0 EcoBoost και με απενεργοποίηση κυλίνδρων

Η Ford θα λανσάρει το 2018 τον πρώτο τρικύλινδρο κινητήρα με ανάλογη τεχνολογία

  • -
  • -

Ο πολυβραβευμένος 1.0 EcoBoost άνοιξε μία νέα σελίδα στην αυτοκίνηση τα τελευταία χρόνια και έδωσε σημαντική ώθηση στη Ford. Από το 2018 θα εμφανιστεί και σε έκδοση με απενεργοποίηση του ενός κυλίνδρου, τεχνολογία που θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της σε τρικύλινδρο κινητήρα.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε στην Κολωνία, κατά την παρουσίαση του νέου Fiesta. Η Ford δε δημοσιοποίησε τα τεχνικά στοιχεία του συγκεκριμένου 1.0 EcoBoost, όπως την ισχύ και τη ροπή, έκανε γνωστό όμως ότι μέσω της απενεργοποίησης του ενός κυλίνδρου σε συνθήκες μερικού φορτίου (όπως στο ρολάρισμα ή σε χαμηλές ταχύτητες στο ταξίδι) θα επιτυγχάνεται περιορισμός στην κατανάλωση και τους ρύπους έως 6%.

Η απενεργοποίηση και στη συνέχεια η ενεργοποίηση στη λειτουργία του κυλίνδρου θα γίνεται σε απειροελάχιστο χρόνο, μόλις 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Οι μηχανικοί της Ford υπόσχονται ότι δεν θα υπάρχουν κραδασμοί και η διαδικασία δεν θα γίνεται αντιληπτή από τον οδηγό.

Ο συγκεκριμένος 1.0 EcoBoost αναμένεται να βρεθεί κάτω από το καπό αρκετών μοντέλων της Ford, όπως ισχύει και με τις τωρινές εκδόσεις του: Fiesta, Focus, Mondeo.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...