Η Maserati-ορόσημο στο εργοστάσιο Agnelli

Η παραγωγή στο Grugliasco έφθασε τα 100.000 αυτοκίνητα, γεγονός που εορτάστηκε από διοίκηση και εργαζόμενους

  • -
  • -

Από το 2009 το εργοστάσιο του Grugliasco – κοντά στο Τορίνο – αποτελεί σημείο αναφοράς για την Maserati. Παλαιότερα αποτελούσε μονάδα συναρμολόγησης του Bertone και όταν ο Όμιλος FCA το απέκτησε το μεταμόρφωσε σε μία σύγχρονη γραμμή παραγωγής για τα μοντέλα της Maserati. Εκεί κατασκευάζονται σήμερα η Ghibli και η Quattroporte, από 2.000 εργαζόμενους που εργάζονται σε δύο βάρδιες.

Το εργοστάσιο ονομάζεται Avvocato Giovanni Agnelli Plant (AGAP), από τον εμβληματικό Πρόεδρο του Ομίλου Fiat. Ο «δικηγόρος», όπως ήταν το παρατσούκλι του, αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές φιγούρες της Ιταλίας κατά τον 20ο αιώνα.

Μία λευκή Quattroporte GranSport με 3.0 V6 twin-turbo κινητήρα και προορισμό την αγορά της Κίνας ήταν το 100.000ό αυτοκίνητο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του Grugliasco με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους να ετοιμάζουν μία σεμνή τελετή. Εξίσου σημαντικό μοντέλο για τη Maserati είναι η Levante, το πρώτο της SUV, με προέλευση το εργοστάσιο του Mirafiori. Το τρίτο εργοστάσιο της πολυτελούς μάρκας βρίσκεται στη Μόντενα, με αποστολή την παραγωγή των GranTurismo και GranCabrio.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...