Renault, Nissan και Mitsubishi σχεδιάζουν το κοινό μέλλον

Το αφεντικό και των τριών, Carlos Ghosn, αναφέρθηκε στις κοινές δράσεις και πώς αυτές θα ωφελήσουν στις τρεις μάρκες

  • -
  • -

Με την εξαγορά του 34% των μετοχών της Mitsubishi και την απόκτηση του μάνατζμεντ της, ο όμιλος Renault-Nissan ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο. Γίνεται ο τρίτος μεγαλύτερος στην αυτοκινητοβιομηχανία, μετά τις Volkswagen AG, Toyota, αφήνοντας στην 4η θέση τη General Motors.

Σε άρθρο του στο LinkedIn, ο Πρόεδρος των Renault/Nissan αλλά και σύντομα και της Mitsubishi, ανέλυσε το πλάνο του για τη συνεργασία των τριών κατασκευαστών. Ο Carlos Ghosn ανέφερε ότι η στρατηγική που έσωσε το 1999 τη Nissan από τη χρεωκοπία θα εφαρμοστεί και στην περίπτωση της Mitsubishi Motors, η οποία αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα τους τελευταίους μήνες μετά και το θέμα με τα παραποιημένα αποτελέσματα κατανάλωσης αυτοκινήτων της που είχε υποβάλει στις ιαπωνικές αρχές.

Ο 62χρονος Ghosn παρέθεσε τρεις λόγους που τον έκαναν να σταθεί δίπλα στη Mitsubishi. Ο πρώτος είναι η στρατηγική ευκαιρία που εμφανίστηκε για τον γαλλο-ιαπωνικό όμιλο, να πετύχει σημαντικό περιορισμό των εξόδων μέσα από οικονομίες κλίμακας. Π.χ. οι αυξημένες παραγγελίες από έναν προμηθευτή θα περιορίσουν το κόστος ανά μονάδα.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το όφελος για τη Nissan, η οποία μέσω των συνεργειών με τη Mitsubishi θα επεκταθεί σε αγορές όπου έως σήμερα είχε περιορισμένη ή καθόλου παρουσία. Και ο τρίτος λόγος είναι η πίστη στη συνεργασία ανάμεσα σε διαφορετικές εταιρείες, όπως απέδειξε το πετυχημένο πείραμα Renault-Nissan πριν από 17 χρόνια.

Renault και Nissan δεν θα βοηθήσουν μόνο, αλλά θα «εκμεταλλευτούν» παράλληλα την Mitsubishi, σε τομείς όπως η plug-in hybrid τεχνολογία του Outlander PHEV και η εμπειρία στην αγορά των pick up.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...