Χωρίς διόδια οι κάτοικοι στα όρια του δήμου τους

Από το 2017, δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης υπουργός Υποδομών και Μεταφοράς στη δημόσια τηλεόραση

  • -
  • -

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υποδομών, από το 2017 οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών μέσα στα όρια των Καλλικρατικών δήμων που έχουν διόδια δεν θα χρειάζεται να τα πληρώνουν. Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης διαβεβαίωσε ότι θα ολοκληρωθούν αυτοκινητόδρομοι και επίσης ότι θα αναθεωρηθεί ο τρόπος πληρωμής διοδίων, αφού γίνονται μελέτες για αναλογική χρέωση.

«Εξετάζεται ο τρόπος και η διαδικασία που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων και στη χώρα. Έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των έργων μπορεί να είναι έτοιμες οι μελέτες και ένα με ενάμισι χρόνο αργότερα μπορούμε να έχουμε ένα αναλογικό σύστημα διοδίων ενιαίο και σε όλους τους αυτοκινητόδρομους» δήλωσε ο υπουργός.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την παρούσα κατάσταση που «εγκλωβίζει» τους κατοίκους περιοχών όπως ο Ωροπός για παράδειγμα, ο Χ. Σπίρτζης απάντησε: «Έχουμε προσωρήσει ήδη σε συμφωνία με τους παραχωρησιούχους σχετικά με το θέμα των μόνιμων κατοίκων, που θα ολοκληρωθεί όμως βήμα – βήμα. Αρκετά πιο σύντομα οι κάτοικοι περιοχών όπως ο Δήμος Ωροπού δεν θα πληρώνουν διόδια στα όρια του Δήμου τους. Θα αρχίσει να ισχύει μέσα στο 2017 και διευκρίνισε πως αυτό θα γίνει σε επίπεδο Καλλικρατικού Δήμου.

Σχετικά με τα ακριβά διόδια για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη ο Χ. Σπίρτζης τόνισε ότι αυτό οφείλεται στις κακές συμβάσεις. «Όφειλαν όσοι έκαναν αυτές τις συμβάσεις να έχουν προβλέψει σε περιόδους κρίσης να μένουν οι τιμές των διοδίων χαμηλά και να μπορείς να έχεις ως μεταβλητή το χρόνο της παραχώρησης».

[ΠΗΓΗ: ΕΡΤ]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...