Αλλαγές και νέα πλάνα στην Volkswagen

30.000 θέσεις θα θυσιαστούν στην Volkswagen προκειμένου η γερμανική εταιρεία να… αναβιώσει, εστιάζοντας πλέον στα ηλεκτρικά οχήματα

  • -
  • -

Η ανάγκη για αλλαγές οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και περικοπές στην Volkswagen είναι περισσότερο από επιτακτική αυτή την περίοδο. Έτσι σε βάθος χρόνου, περίπου μιας τριετίας η γερμανική εταιρεία προγραμματίζει μεγάλες αλλαγές. Αυτό σε νούμερα μεταφράζεται σε μειώσεις προσωπικού που θα φτάνει τους 23.000 εργαζομένους στη Γερμανία. Αυτό όμως δεν θα γίνει με απευθείας απολύσεις, αλλά με εναλλακτικούς τρόπους στους οποίους περιλαμβάνεται, η «φυσική διακύμανση» και η «πρόωρη συνταξιοδότηση», μέσω μιας συμφωνίας εργαζομένων και της διοίκησης.

Επίσης, ακόμα 7.000 θέσεις θα χαθούν εκτός Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, με τις χώρες που δείχνει να είναι η Β. Αμερική, η Βραζιλία και η Αργεντινή. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα, αφού η Volkswagen σκοπεύει να δημιουργήσει 9.000 νέα θέσεις εργασίας, κυρίως όμως στη Γερμανία και στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων στην Zwickau και στο Wolfsburg. Επιπλέον, η εταιρεία θα παράγει ηλεκτρικούς κινητήρες στο Kassel, ενώ η συναρμολόγηση των κυψελών θα γίνεται στο Salzgitter και το Braunschweig.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...