Το γρηγορότερο ποδήλατο πάει με 144 km/h

To φουτουριστικό Eta της Aerovelo κόστισε 340.000 ευρώ

  • -
  • -

Εμφανισιακά δεν μπορεί να μην μοιάζει με ποδήλατο, ωστόσο η κίνηση προέρχεται από τη δύναμη των ποδιών του αναβάτη. Το ποδήλατο με την ονομασία Eta, το οποίο κατασκεύασε η καναδέζικη εταιρεία Aerovelo, σημείωσε ένα ασύλληπτο ρεκόρ ταχύτητας στην Νεβάδα με τη μέγιστη ταχύτητα του ποδηλάτου να φτάνει τα 144,18 km/h.

Σύμφωνα με την Aerovelo, το Eta κοστίζει 370.000 δολάρια (340.000 ευρώ περίπου) για να κατασκευαστεί, ενώ χρειάστηκαν 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού καλύφθηκε από σημαντικούς χορηγούς, με έναν από αυτούς να είναι η Google.

Τι κάνει το Eta να είναι τόσο γρήγορο; Κυρίως η αεροδυναμική σχεδίαση, η οποία απέχει από τα παραδοσιακά ποδήλατα. Το μοναδικό ποδήλατο έχει τη μικρότερη αντίσταση του αέρα, ο οποίος αποτελεί και τον μεγαλύτερο εχθρό των αναβατών. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο σκοπός είναι να κατασκευάσουν ένα ποδήλατο όπως το Eta, για να το χρησιμοποιεί ο κόσμος για την καθημερινή του μετακίνηση. Προς το παρόν όμως, το βάρος του δεν επιτρέπει την εύκολη ανάβαση από τον αναβάτη, με αποτέλεσμα να αναμένουμε για νέο ελαφρύτερο δημιούργημα από την εταιρεία Aerovelo.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...