Η VW σταματάει την εξέλιξη του 2.0Τ 420 ίππων

Τον είχαμε δει στο πρωτότυπο Audi TT και όπως φαίνεται δεν θα τον δούμε ποτέ στον δρόμο

  • -
  • -

Ο 4κύλινδρος κινητήρας με τους 420 ίππους που είχαμε δει στο πρωτότυπο Audi TT quattro Sport Concept δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο μοντέλο, αφού η Volkswagen αποφάσισε να σταματήσει την εξέλιξή του. Κατά τη φάση της εξέλιξής του είχε ανακοινωθεί ότι θα έβγαινε στην παραγωγή μαζί με τον 5κύλινδρο τούρμπο κινητήρα των 2,5 λίτρων.

Ωστόσο, ο Stephen Reil, το αφεντικό της Audi quattro GmbH  σε πρόσφατη δήλωση του στα Μέσα επιβεβαίωσε ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας με τον κωδικό EA888 αποτελεί παρελθόν για την εταιρεία. Η εξέλιξή του έγινε από τον Freidrich Eichler, τον ίδιο άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για το πανίσχυρο 2λιτρο τούρμπο της AMG που φοράει η A45 η CLA45 και η GLA45.

Χάρη στο μικρό του μέγεθος ο 4κύλινδρος τούρμπο κινητήρας μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αρκετά μοντέλα της Audi και να προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις. Η Volkswagen όμως επέλεξε να σταματήσει την εξέλιξή του, εστιάζοντας σε αυτή του 5κύλινδρου των 2,5 λίτρων, εξοικονομώντας έτσι αρκετά χρήματα. Παράλληλα σύμφωνα με την εταιρεία, ο 5κύλινδρος έχει περισσότερο χαρακτήρα και δυνατότητες να προσφέρει μεγαλύτερη ιπποδύναμη και καλύτερες επιδόσεις από τον 4κύλινδρο 2λιτρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...