«Επαναστατικός» μαγνήτης για υβριδικά αυτοκίνητα

Η Honda και η Daido Electronics κατασκεύασαν έναν «καθαρό» μαγνήτη

  • -
  • -

H Honda και η Daido Electronics έχουν αναπτύξει από κοινού μία νέα μέθοδο κατασκευής μαγνητών υψηλής απόδοσης, που θα χρησιμοποιούνται στους ηλεκτροκινητήρες ηλεκτροκίνητων και υβριδικών αυτοκινήτων, ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοσθούν και σε άλλα προϊόντα. Η νέα μέθοδος είναι πολύ σημαντική, μιας και εξαλείφει την ανάγκη της εξόρυξης σπάνιων μετάλλων και την εισαγωγή από την Κίνα στα διάφορα κέντρα έρευνας & ανάπτυξης.

Αυτή η επαναστατική μέθοδος θα μειώσει την ανάγκη προμήθειας μετάλλων από την Κίνα, αφού ο ισχυρός μαγνήτης δεν θα περιέχει σπάνια ορυκτά. Παρόλ’ αυτά έχει μεγάλη αντίσταση στην υψηλή θερμοκρασία και οι μαγνητικές ιδιότητες μπορούν να φανούν αξιοποιήσιμες από τη Honda για τα υβριδικά της μοντέλα. Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε το υβριδικό του σύνολο του νέου Honda Freed να εφοδιάζεται με έναν τέτοιο μοναδικό μαγνήτη, που θα είναι και η πρώτη απόπειρα της ιαπωνικής εταιρείας εφαρμογής του μαγνήτη. Στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα «πράσινα» μοντέλα.

Απ’ ότι φαίνεται, η Daido Electronics δεν έχει αποκλειστική συνεργασία με τη Honda, αφού η πρώτη έχει λάβει 20 αιτήματα τροφοδοσίας του «επαναστατικού» μαγνήτη από αυτοκινητοβιομηχανίες όλου του κόσμου. Για την εκπλήρωση της ζήτησης, η Daido πρόκειται να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Αμερική. Η Honda και η Daido Electronics ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το 2010, την εποχή που υπήρχαν εντάσεις ανάμεσα στην Ιαπωνία και στην Κίνα για τα «αμφισβητούμενα» νησιά Ανατολικά της Κίνας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...