KTEO: Πρόστιμα που… δεν φάνηκαν ποτέ!

Περίπου 600.000 οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ αυτή τη στιγμή

  • -
  • -

 

Πριν από ένα χρόνο ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό των αυτοκινήτων που δεν έχουν προχωρήσει στον αναγκαίο Τεχνικό Έλεγχο. Αυτή η ανακοίνωση είχε ως συνέπεια την επίσπευση από κάποιους «αργοπορημένους» να περάσουν το όχημά τους από ΚΤΕΟ. Ωστόσο, υπήρχαν και οι ιδιοκτήτες που δεν έδωσαν… καμία σημασία στην εξαγγελία και συνέχισαν να κυκλοφορούν το όχημά τους χωρίς να έχουν περάσει τον έλεγχο.

Μήπως τελικά αυτοί ήταν οι "έξυπνοι";

Η διαδικασία είχε ως εξής: Η βάση δεδομένων με τους ιδιοκτήτες οχημάτων στάλθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών στο Υπουργείο Οικονομικών. Από εκεί η λίστα θα κατέληγε στο Υπουργείο Υποδομών, όπου θα εντοπιζόντουσαν οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει από Τεχνικό Έλεγχο το όχημά τους. Το αποτέλεσμα θα ήταν οι «παράνομοι» ιδιοκτήτες να δεχόντουσαν πρόστιμα, αφού όλη η διαδικασία είχε στόχο τον ηλεκτρονικό εντοπισμό και αναμενόταν να είχε ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο 2016. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, μιας και το Υπουργείο Μεταφορών δεν έχει συγκεντρώσει ακόμα τη βάση δεδομένων και γενικότερα υπάρχουν αρκετές ελλείψεις. Σε αυτά τα «κενά», αλλά και το μειωμένο προσωπικό των Υπουργείων οφείλεται –σύμφωνα με τους αρμόδιους- οι καθυστερήσεις της καταγραφής και διασταύρωσης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, από τα συνολικά περίπου 2 εκατομμύρια ανέλεγκτα ΙΧ που κυκλοφορούσαν στο δρόμο, μόνο το 25% πέρασαν από ΚΤΕΟ το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι 600.000 αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει τον Τεχνικό Έλεγχο που θα έπρεπε.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...