3 Super Yachts

Χλιδάτες διακοπές με λίγους φίλους, με δεκάδες καλεσμένους ή... μόνος σου!

  • -
  • -

Πιθανότατα δεν υπάρχει γιοτ που να μην εντυπωσιάζει σε χλιδή. Υπάρχουν όμως κάποια που ξεχωρίζουν. Όπως τα τρία ιδιαίτερα γιοτ που ανακαλύψαμε και θεωρούμε ιδανικά για να κάνεις διακοπές με στυλ, αρκεί βέβαια να το σηκώνει η τσέπη σου. Αν όχι, καλοκαίρι είναι, ας ονειρευτούμε λίγο…

 

Mercedes-Benz Arrow460 Granturismo

Το νερό ήταν μάλλον το τελευταίο μέρος που θα περίμενες να δεις μια Mercedes-Benz. Να όμως που η γερμανική φίρμα, σε συνεργασία με την Silver Arrows Marine παρουσίασε ένα εντυπωσιακό concept. Το Arrow460-Granturismo ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2010, αλλά μόλις φέτος έκανε το παρθενικό του ταξίδι. Η πολυτέλεια είναι δεδομένη με χρήση ακριβών υλικών όπως ξύλο ευκάλυπτου και δέρμα Nubuck, ενώ την άνεση ενισχύουν το εσωτερικό που διαμορφώνεται αναλόγως τις ανάγκες του ταξιδιού, το ηχοσύστημα της JBL και τα ηλεκτρικά ανοιγόμενα παράθυρα της καμπίνας! Κίνηση δίνουν πετρελαιοκινητήρες της Yanmar με συνολική ισχύ που ξεπερνά τους 950 ίππους, δίνοντας ταχύτητα πλεύσης 28 κόμβων και τελική 38 κόμβων!

 

Hareide Design Mega Yacht

Υπάρχουν τα γιοτ, υπάρχουν και τα mega γιοτ! Τα πολυτελή ξενοδοχεία της θάλασσας, με κομφόρ και υπηρεσίες που πολλοί από εμάς δεν έχουν καν ονειρευτεί! Μια από τις πιο πρόσφατες και εντυπωσιακές προτάσεις, έρχεται από τη Νορβηγική Hareide Design. Ένα γιοτ 354 ποδιών με σχεδίαση open-air για να απολαμβάνεις τη θέα προς τη θάλασσα όπου κι αν βρίσκεσαι. Παρά το μέγεθός του, υπόσχεται οικονομία χάρη στα φωτοβολταϊκά που γεμίζουν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου με ενέργεια από τον ήλιο. Μεταξύ άλλων, υπάρχει εστιατόριο με θέα προς το κήπο, τεράστια πισίνα, ελικοδρόμιο, ακόμη και παραλία στο πίσω μέρος, με ομαλή πρόσβαση στην θάλασσα και ξαπλώστρες για ηλιοθεραπεία. Προσοχή μόνο, μη σας κάψει ο ήλιος!

 

Jet Capsule

Μοιάζει σαν σκάφος βγαλμένο από ταινία του James Bond. Το μήκους μόλις 7,35 μέτρων Jet Capsule είναι ένα μίνι γιοτ με το οποίο απολαμβάνετε θαλάσσιες, στυλάτες και χλιδάτες βόλτες με τους φίλους σας. Και μην το βλέπετε μικρό. Το waterjet σύστημα προώθησης έχει ισχύ 370 ίππων μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 32 κόμβους. Η καμπίνα του μικροσκοπικού γιοτ διαμορφώνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των επιβατών, ενώ υπάρχει μπάνιο και κουζίνα! Φυσικά ο αγοραστής μπορεί να εξατομικεύσει το εσωτερικό του Jet Capsule όπως θέλει, ανεβάζοντας αναλόγως την αρχική τιμή των 250.000 δολαρίων. Ειδικά τη νύχτα πάντως, ο φωτισμός είναι από εντυπωσιακός μέχρι και… κιτς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...