Τέλος εποχής για την Aston Martin DB9

Μετά από 13 χρόνια επιτυχημένης σταδιοδρομίας, η DB9 συνταξιοδοτείται

  • -
  • -

Η τελευταία Aston Martin DB9 πέρασε τη γραμμή παραγωγής σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής για ένα σημαντικό μοντέλο της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα τελευταία εννέα αυτοκίνητα που συναρμολογήθηκαν και πέρασαν τον τεχνικό έλεγχο πριν βγουν στην παραγωγή αποτέλεσαν αφορμή για μια άτυπη γιορτή αποχαιρετισμού στα social media από τους ανθρώπους της Aston Martin.

Σχεδιασμένη από τον Henrik Fisker και κατασκευασμένη σε μια αλουμινένια πλατφόρμα «VH» κοινή με τη μεγαλύτερη Rapide και τη Vanquise, η DB9 έχει ήδη έτοιμο τον διάδοχο. Πρόκειται για την Aston Martin DB11 που είδαμε να παρουσιάζεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές του χρόνου.

Θα πατά σε μια νέα πιο ενισχυμένη και παράλληλα ελαφριά πλατφόρμα από αλουμίνιο και θα διακρίνεται για την πιο μοντέρνα αισθητική της που θα δένουν με τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της Aston Martin. Κάτω από το καπό της υπάρχει ένας V12 κινητήρας της Aston Martin με χωρητικότητα 5,2 λίτρων. Ο twin-turbo κινητήρας αποδίδει περισσότερους από 600 ίππους έχοντας 700 Nm ροπής. Θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο της ZF με οκτώ σχέσεις και θα επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε περίπου 4 sec με τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 322 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...