5 διάσημοι με μοναδικά αυτοκίνητα

Διάσημοι που θέλουν να… ξεχωρίζουν

  • -
  • -

Αν είσαι διάσημος, επιβάλλεται να κυκλοφορείς με αυτοκίνητο εντελώς διαφορετικό σε σχέση με αυτά που κυκλοφορεί ο «απλός κοσμάκης». Τουλάχιστον τέτοια ιδέα έχουν κάποιοι και αποφάσισαν να κατασκευάσουν/κυκλοφορήσουν με ένα μοναδικό αυτοκίνητο, που άλλος κανένας δεν διαθέτει.

1.Αρχικά να ξεκινήσουμε με έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολλά από αυτοκίνητα και η εμπειρία του επάνω στο συγκεκριμένο «άθλημα» έχει αναγνωριστεί. Μιλάμε για τον Jay Leno, ο οποίος αποφάσισε να συνεργαστεί με την GM και να κατασκευάσει αυτό το φουτουριστικό μοντέλο το 2006. Διαθέτει 650 ίππους και ο Leno είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης.


2.
Μια απλή Pagani Zonda; Όχι! Είναι η μοναδική Zonda του γνωστού πιλότου της Formula 1, Lewis Hamilton. H Zonda 760 LH είναι φορτωμένη με πολλά έξτρα και έχει βαφτεί σε μια ιδιαίτερη μωβ απόχρωση. Αυτό που την κάνει διαφορετική όμως είναι ότι είναι η μοναδική που εξοπλίζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.


3.
Η Maybach Exelero παρουσιάστηκε το 2004 με σκοπό να δοκιμάσει νέας γενιάς φαρδιά ελαστικά. Το 4θέσιο μοντέλο αποδίδει 700 ίππους  από τον twin-turbo V12 μοτέρ. Το Exelero δανείζεται αρκετά στοιχεία από τα αυτοκίνητα της δεκαετίας του 30. Το 2011, ο γνωστός ράπερ Birdman απέκτησε το μοναδικό μοντέλο στην τιμή των 8 εκατομμυρίων δολαρίων. Λέγεται, ότι μέχρι σήμερα το Exelero αποτελεί το ακριβότερο καινούργιο αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί.


4.
Το να αγοράσεις μια Ferrari είναι ένα προνόμιο. Το να σου επιτρέπει η Ferrari να σχεδιάσεις ένα μοντέλο και να το αποκτήσεις στην προσωπική σου συλλογή, τότε ξέρεις ότι έχεις πετύχει στον χώρο της αυτοκίνησης. Λόγος γίνεται για τον Giorgetto Giugiaro, ο οποίος βασίστηκε στην πλατφόρμα της 612 (δικό του δημιούργημα και αυτό) και σχεδίασε την GG50. H μοναδική Ferrari εφοδιάζεται με το μοτέρ V12 και αποδίδει 540 ίππους.


5.
Αυτό το ξεχωριστό μοντέλο έρχεται από το 1934, όταν ο chief designer της Ford σχεδίασε το αυτοκίνητο στην φωτογραφία για τον Edsel Bryant Ford, τον γιό του Henry Ford. O Edsel ζήτησε από τον Gregorie να φτιάξει ένα αυτοκίνητο που είναι χαμηλό, μακρύ, κομψό και να μοιάζει σαν αεροπλάνο. Τελικά κατέληξαν να κατασκευάσουν το Lincoln Model 40 Special Speedster. Το μοναδικό μοντέλο φοράει V8 μοτέρ και αποδίδει 100 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...