Τα Opel Zafira και Mokka X δείχνουν τον δρόμο

Τα Νέα Opel Zafira και Mokka X αποκτούν το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού LED

  • -
  • -

Τα Zafira και Mokka X αποκτούν με τη σειρά τους τα προηγμένης τεχνολογίας φώτα AFL LED της Opel. Οι συγκεκριμένοι προβολείς βελτιώνουν την ορατότητα, χωρίς παράλληλα να ενοχλούν τους αντιθέτως κινούμενους οδηγούς. Οι προαιρετικοί προβολείς AFL LED παράγουν ένα λαμπερό λευκό φως που «κάνει τη νύχτα μέρα» και προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες.

Το σύστημα AFL LED περιλαμβάνει εννέα διαφορετικές λειτουργίες ή σχέδια δέσμης όπως Town Light, Country Light και Stop Mode Light, που όχι μόνον βελτιστοποιούν την ορατότητα αλλά εξοικονομούν και ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να δείτε παρακάτω τις λειτουργίες τους:

Σε ταχύτητες πάνω από 55 km/h, η λειτουργία Country Light βελτιώνει το φωτισμό του δρόμου και των κράσπεδων σε επαρχιακές οδούς.  Το εύρος φωτισμού στη λωρίδα οδήγησης είναι μεγαλύτερο, ενώ η κατανομή φωτός στην έξω πλευρά είναι χαμηλότερη για να μην ενοχλούνται οι οδηγοί των αντίθετα ερχόμενων οχημάτων. Επιπλέον, ο βελτιωμένος φωτισμός των κράσπεδων στην άκρη του δρόμου επιτρέπει ταχύτερη αναγνώριση πιθανόν επικίνδυνων αντικειμένων ή ζώων.

Σε στροφές ή διασταυρώσεις, το σύστημα AFL LED ενεργοποιεί τη σχετική λειτουργία Cornering/Curve Light, που ενεργοποιεί μία πρόσθετη LED στην αριστερή ή δεξιά πλευρά, η οποία φωτίζει το δρόμο προς την κατεύθυνση του ταξιδιού, ανάλογα με τη γωνία διεύθυνσης ή το φλας. Η λειτουργία Cornering/Curve Light ενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες κάτω των 40 km/h όταν χρησιμοποιούνται τα φλας ή η γωνία διεύθυνσης αλλάξει από τη θέση της ευθείας πορείας. Η λειτουργία Cornering/Curve Light απενεργοποιείται όταν ο οδηγός δείξει ότι σταματά και το τιμόνι είναι σε θέση ευθείας πορείας και είναι ενεργή μέχρι 70 km/h το μέγιστο.

Σε ταχύτητες κάτω από 55 km/h, το AFL LED ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία Town Light. Συγκριτικά με τη λειτουργία Country Light, η δέσμη φωτίζει πιο έντονα την περιοχή κοντά στο αυτοκίνητο και έχει μεγαλύτερο εύρος στα πλαϊνά τμήματα, χάρη στα φώτα διασταυρώσεων που λειτουργούν με μειωμένη ένταση. Ο βελτιωμένος φωτισμός βοηθά τον οδηγό να βλέπει στα πλαϊνά τμήματα του δρόμου, ώστε να αποφεύγει πιθανά ατυχήματα, π.χ. με παιδιά ή πεζούς.

Η λειτουργία Maneuvering Light φωτίζει τη περιοχή γύρω από το όχημα κατά την οδήγηση ή οπισθοπορεία σε μία θέση στάθμευσης, ή όταν βγαίνει από ένα χώρο στάθμευσης. Σε αυτό το πρόγραμμα, τα φώτα διασταυρώσεων έχουν μειωμένη ένταση όταν ο οδηγός επιλέξει όπισθεν. Η λειτουργία Maneuvering Light παραμένει ενεργή για 20 δευτερόλεπτα μετά την αποσύμπλεξη της όπισθεν ή μέχρις ότου το αυτοκίνητο αναπτύξει ταχύτητα πάνω από 7.0 km/h με εμπρόσθια σχέση.

Τα Tourist Mode (για χώρες με σύστημα οδήγησης στην άλλη πλευρά του δρόμου), High Beam, Daytime Running Lights και High Beam Assist (αυτόματη ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση μεγάλης σκάλας ανάλογα με την παρουσία άλλων οχημάτων) ολοκληρώνουν το μενού λειτουργιών του AFL LED που βελτιώνουν την ορατότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...