Μοιράσου το αυτοκίνητό σου… μπορείς

Τώρα η ιδιοκτησία περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού μπορείς να μοιράζεσαι τα προϊόντα ακόμα και αν είναι αυτοκίνητο

  • -
  • -

Η κρίση έφερε νέα δεδομένα και σε συνδυασμό με την τεχνολογία καθιστούν εύκολη υπόθεση το sharing και όχι μόνο με τη μορφή που λίγο πολύ είναι γνωστή και αφορά ακίνητα. Ήδη μεγάλες εταιρείες κολοσσοί της παγκόσμιας οικονομίας όπως η Airbnb στα ακίνητα και η Uber στα αυτοκίνητα φέρνοντας σε επαφή επαγγελματίες με ανθρώπους που αναζητούν μέσο μετακίνησης, το έχουν εφαρμόσει ήδη και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Ένα βήμα πιο πέρα προχωρά μια νέα πλατφόρμα, η Carky που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να ενοικιάσουν το αυτοκίνητό τους σε επισκέπτες ή ακόμα και σε όσους χρειάζονται αυτοκίνητο. Ο Άκης Σταρκ ο ιδρυτής της εταιρείας δήλωσε στην Καθημερινή που έκανε το ρεπορτάζ, ότι ο ενδιαφερόμενος έχει δύο επιλογές. Να αναθέσει ή να διαθέσει το αυτοκίνητό του. Πιο συγκεκριμένα μπορεί να παραδώσει το αυτοκίνητό του στην εταιρεία το οποίο αυτή διαχειρίζεται, για διάστημα δύο μηνών και πάνω. Στην άλλη περίπτωση το διαθέτει για ορισμένες ημέρες που αυτός θα επιλέξει.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας το κέρδος που μπορεί να προκύψει από αυτή την κίνηση είναι από 400 έως 3.000 ευρώ το μήνα. Τα αυτοκίνητα θα αναλαμβάνει ένα δίκτυο συνεργαζόμενων οδηγών να τα μεταφέρει στους χώρους διανομής, αεροδρόμια, λιμάνια κ.α. αφού πρώτα τα ελέγξουν διεξοδικά. Επιπλέον, όπως επίσης αναφέρει ο Άκης Σταρκ δεν υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλιση του αυτοκινήτου, αφού το καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα επιτρέπει τη λειτουργία αυτής της πλατφόρμας.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...