Τέλη με το χιλιόμετρο… προαναγγέλλει ο Αλεξιάδης

Τα μισά χρήματα των τελών κυκλοφορίας «μπροστά» και τα υπόλοιπα μετά με τη μορφή φόρων στη βενζίνη

  • -
  • -

Αλλάζουν από το νέο χρόνο τα τέλη κυκλοφορίας όπως δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στην «ΗτΣ» ο Τρύφων Αλεξιάδης. Τα τέλη ταξινόμησης άλλαξαν γιατί ο τρόπος υπολογισμού με τα κυβικά ήταν ξεπερασμένος, όπως δήλωσε. Υπάρχουν αυτοκίνητα με κινητήρα ίδιων κυβικών εκατοστών, αλλά διαφορά στην τιμή τους που μπορεί να φτάνει και τα 30.000 ευρώ.

Επίσης και όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, υπάρχουν παλαιότερα αυτοκίνητα με σημερινή αξία που δεν ξεπερνά τα 1.500 με 2.000 ευρώ και πρέπει να πληρώσουν τέλη 1.000 ευρώ. «Έτσι, αυτό που επιδιώκουμε είναι να συνδέσουμε τα τέλη κυκλοφορίας με την πραγματική αξία του αυτοκινήτου και με τα χιλιόμετρα που κάνει ο οδηγός».

«Για παράδειγμα μια πρόταση είναι να κατεβάσουμε τα τέλη των 500 ευρώ στα 250 ευρώ και από εκεί και πέρα να πληρώνει τα υπόλοιπα μέσω της βενζίνης της οποίας η τιμή θα αυξηθεί. Αυτός που έχει οικονομικό σε κατανάλωση αυτοκίνητο και το χρησιμοποιεί για ώρα ανάγκης θα βγει κερδισμένος από αυτή την αλλαγή. Αντίθετα, κάποιος που έχει ένα μεγάλο αυτοκίνητο με υψηλή κατανάλωση μπορεί να πληρώσει περισσότερα, μια πρακτική που ακολουθούν και άλλες χώρες» δήλωσε ο Τ. Αλεξιάδης.

Συμπερασματικά, κερδισμένοι θα βγούμε όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά χαμένοι στην τιμή της βενζίνης και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουμε πόσο, αφού δεν ανακοινώθηκε το ύψος της αύξησης.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...