Επιβεβαιώθηκε η Bentley Bentayga Speed

Όταν τα 600 άλογα για το εν λόγω SUV δεν είναι αρκετά…

  • -
  • -

H Bentley ανακοίνωσε ότι σε τουλάχιστον έναν χρόνο από τώρα θα λανσαριστεί μία πιο γρήγορη έκδοση του της Bentayga. Να θυμίσουμε ότι οι παραδόσεις του "απλού" SUV ξεκίνησαν πριν από περίπου 1 μήνα, αλλά η βρετανική εταιρεία δεν έμεινε εκεί. Ο επικεφαλής της φίρμας, Wolfgang Durheimer, μίλησε στο Auto Express κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου και επιβεβαίωσε την πιο «καυτή» έκδοση του φρέσκου SUV της φίρμας.

Η ισχυρότερη Bentayga θα δεχτεί την ονομασία Speed και προφανώς η ιπποδύναμή του θα ξεπεράσει τους 600 ίππους, ενώ θα συνεχίζει να εφοδιάζεται με biturbo 6λιτρο W12 κινητήρα. Αν χρειάζεται να κάνουμε εικασίες, τότε –κρίνοντας από το τι ακολούθησε η εταιρεία στα υπόλοιπα μοντέλα της- αναμένουμε μία αύξηση 50 ίππων. Το αποτέλεσμα αυτής της αύξησης είναι το 0-100 km/h να μειωθεί και να φτάσει κάτω από τα 4 sec και η τελική να αγγίξει τα 322 km/h.

Τέλος, δεν αποκλείεται εκτός από την έκδοση Speed να δούμε και ένα coupe, κάτι που υπάρχει στην εποχή μας αναμφισβήτητα μία τέτοια τάση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...