Ταξίδι στο μέλλον με «Όχημα… τους νέους δημιουργούς»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την μηχανολογία, τεχνολογία και φυσικά τη δημιουργία

  • -
  • -

Την Κυριακή 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με τίτλο «Όχημα… Οι νέοι δημιουργούν» στην οποία χορηγός ήταν το GOCAR. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον του νέου κοινού για τη γνώση. Φοιτητές μηχανολογίας με όραμα έδωσαν το βροντερό παρόν για να βρεθούν δίπλα σε κορυφαίες φυσιογνωμίες του χώρου που διαπρέπουν σε παγκόσμιο επίπεδο.


Πρώτος ομιλητής ήταν ο καθηγητής του ΑΠΘ κ. Ζήσης Σαμαράς ο οποίος ανέλυσε τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τους νέους στην χώρα μας. Κάτι το οποίο ενίσχυσε με την ομιλία του ο κ. Ιωάννης Νεραντζής, από την Ελληνική Εταιρία Beta, η οποία έχει παραρτήματα στο εξωτερικό και είναι προμηθευτής λογισμικών σε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες και ομάδες F1 όπως οι BMW, Mercedes, Audi, Porsche, Ferrari F1, Red Bull Racing, McLaren και Renault.


Ο Dr Ιωάννης Κιτσοπανίδης, ο οποίος ηγείται της εξέλιξης του κινητήρα F1 της Ferrari, μας μετέφερε στον μαγικό κόσμο της Formula1 αποκαλύπτοντας τις προκλήσεις, την πίεση, την ικανοποίηση και τα ευτράπελα που αντιμετωπίζει καθημερινά στο Maranello. Η Δρ. Ιωάννα Βλάχου που εργάζεται ως Trackside αεροδυναμιστής στην ομάδα της Mercedes AMG Petronas μας εξήγησε την φύση της δουλειάς που έχουν οι διάφοροι μηχανικοί σε μια ομάδα F1 και τον σημαντικό ρόλο που έχει ο όγκος και η ποιότητα στην συλλογή δεδομένων, εργαλεία στα οποία βασίζεται η σημαντική έρευνα που γίνεται στο εργοστάσιο.


Ο κ. Λάζαρος Τσιορακλίδης, o οποίος κατέχει την θέση του Chief of Technology στην Altair Engineering επισήμανε τη δυναμική που έχει η Ελλάδα στην παραγωγή μηχανικών, φέροντας σαν παράδειγμα ότι στις ΗΠΑ εργάζονται πάνω από 200 μηχανικοί που έχουν αποφοιτήσει από Ελληνικά Πανεπιστήμια, δίνοντας τα εύσημα στην δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα. Για την δουλειά του από την θέση του Senior Aerodynamicist στην McLaren Honda μας μίλησε ο κ. Γιώργος Σίμος, εξιστορώντας την δική του πορεία και εξηγώντας πώς έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.


Ο κ. Ηλίας Νασιόπουλος αναφέρθηκε στην Ιστορία του Οχήματος στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτή πρέπει να συνεχιστεί βασισμένη σε όλους τους ανήσυχους νέους που σπουδάζουν στα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά και την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων. Τέλος ο μηχανολόγος της Ford κ. Ευάγγελος Μπιτσάνης θυμήθηκε τα πρώτα βήματα της ομάδας Formula Student της Θεσσαλονίκης.


Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών οι ομάδες formula student UoP Racing από το πανεπιστήμιο της Πάτρας, ART από το ΑΠΘ, PROM Racing από το ΕΜΠ, Centaurus Racing από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και TUC Eco Racing από το πολυτεχνείο Κρήτης. Διοργανωτές της ημερίδας ήταν οι Ηλίας Νασιόπουλος και ο "δικός μας" Δημήτρης Παπαδόπουλος (F1 ρεπόρτερ) με χορηγούς να είναι το GOCAR και η ΕΛΙΝ Βιοκαύσιμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...