Porsche 960 στα σκαριά…

Έρχεται για να «παλέψει» με Lamborghini Huracan & Ferrari 488 GTB

  • -
  • -

Δεν έχουμε ακούσει πολλές πληροφορίες για το κεντρομήχανο αυτοκίνητο που ετοιμάζει η Porsche, αλλά σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Car Magazine ενδέχεται να δεχτεί την ονομασία 960. Εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας δήλωσε συγκεκριμένα ότι αν δούμε τι έχει ο ανταγωνισμός θα αντιληφθούμε ότι υπάρχει κάποιο κενό στην γκάμα της Porsche. Ένα κενό που πρόκειται μέσα στα επόμενα 3 χρόνια να καλυφθεί.

Με την προοπτική να λανσαριστεί το νέο ισχυρό μοντέλο το 2019, πρόκειται να αντιμετωπίσει μία δύσκολη κατηγορία, αυτή της Ferrari 488 GTB, Lamborghini Huracan και McLaren 650S.

Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις εικασίες; Η νέα Porsche 960 (;) θα βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά, έτσι ώστε να περιοριστεί το συνολικό βάρος (κάτω από 1.400 κιλά). Επίσης, η «καρδιά» του θα αποτελείται από ένα 3.9 flat-8 μοτέρ με 4 τούρμπο (;) και η απόδοση να αγγίζει τους 650 ίππους. Φήμες θέλουν να διαθέτει και μία νέα τεχνολογία, την «VarioCom», η οποία επιτρέπει στο μοτέρ να έχει «πράσινη» ταυτότητα, μιας και θα κρατήσει τις εκπομπές ρύπων σε χαμηλό επίπεδο, καθώς και την κατανάλωση. Αν όλα τα παραπάνω ευσταθούν, τότε το φανταστικό μοντέλο μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 2,5 sec. Τέλος, η τιμή της Porsche 960 θα αγγίζει τα 250.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...