Πρόσεχε το δρόμο, όχι το κινητό (video)

Ένα μήνυμα που πρέπει όλοι οι οδηγοί να δούνε και να εφαρμόσουν

  • -
  • -

Ένα κοινωνικό μήνυμα από την COSMOTE που έρχεται να δώσει τη σωστή διάσταση της χρήσης του κινητού κατά την οδήγηση. Με το μήνυμα «Πρόσεχε το δρόμο, όχι το κινητό» και ένα βίντεο έρχεται να σοκάρει για να «ξυπνήσει» όσους πιστεύουν ότι το τηλέφωνο δεν επηρεάζει αρνητικά την οδήγηση. Τα στοιχεία που προκύπτουν από ευρωπαϊκή έρευνα είναι εξίσου σοκαριστικά, με το 85% των ερωτηθέντων να εκτιμά ότι η χρήση κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι μη αποδεκτή. Ωστόσο, το 26% παραδέχεται ότι συνεχίζει το χρησιμοποιεί. Ακόμα χειρότερα είναι τα ποσοστά στην Ελλάδα με το 54% να συνεχίζει να το χρησιμοποιεί ενώ θεωρεί ότι δεν είναι σωστό.

«Έρευνα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.) στην Ελλάδα καταδεικνύει ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος, καθώς και τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση. Η προσπάθεια του Ινστιτούτου τα τελευταία 10 χρόνια για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, είναι συνεχής. Πρωτοβουλίες, όπως αυτή της COSMOTE, συμβάλλουν ουσιαστικά στο στόχο μας για την αλλαγή της νοοτροπίας των Ελλήνων οδηγών και την ανάπτυξη παιδείας οδικής ασφάλειας», επισημαίνει η Βάσω Δανέλη-Μυλωνά από το Ι.Ο.ΑΣ.

«Στην Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο είχαμε 1.600 νεκρούς και 20.000 τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα, ενώ τεράστιο είναι το κόστος σε υλικές ζημιές. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες τα τροχαία έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ στην Ελλάδα είχαμε αύξηση, κάτι που μας κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις στην ΕΕ», ανέφερε ο ειδικός σε θέματα οδικής ασφαλείας κ. Τάσος Μαρκουίζος, ο γνωστός Ιαβέρης, δίνοντας μια συμβουλή στους οδηγούς: «Ας μην προσθέσουμε την επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε μια σειρά παραγόντων και προβλημάτων που ευθύνονται για τα ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους. Ας σκεφτούμε πόσοι περιμένουν να μας αγκαλιάσουν στο τέλος της ημέρας ή να περάσουν μαζί μας αυτές τις γιορτές».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...