Με νέα δεδομένα η ασφάλεια από τον Euro NCAP

Το Suzuki Baleno είναι το πρώτο αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε με τα νέα κριτήρια του Euro NCAP

  • -
  • -

Το Suzuki Baleno έγινε το πρώτο αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε με το νέο σύστημα αξιολόγησης του Euro NCAP. Αυτό προβλέπει δυο δοκιμές για κάθε αυτοκίνητο, μία με τον βασικό εξοπλισμό και μία με το ανώτερο επίπεδο εξοπλισμού ασφάλειας. Με αυτά τα δεδομένα το ιαπωνικό μοντέλο απέσπασε τρία αστέρια στην βασική του έκδοση, ενώ έφτασε τα τέσσερα με το έξτρα επίπεδο.

Στη δεύτερη διαδικασία τη διαφορά έκανε το σύστημα Radar Brake Support το οποίο «διαβάζει» τον δρόμο και σε συνεργασία το αυτόματο φρενάρισμα στην πόλη και εκτός προστατεύει τους επιβαίνοντες. Έτσι, με αυτό το σύστημα αξιολόγησης που εφαρμόζεται από φέτος από τον Euro NCAP, ο καταναλωτής μπορεί να διακρίνει τη διαφορά και φυσικά το όφελος που προκύπτει από τα έξτρα συστήματα ασφάλειας με τα οποία μπορεί να εφοδιαστεί ένα αυτοκίνητο.

Επί της ουσίας, το Suzuki Baleno στην βασική του έκδοση όπου απέσπασε τρία αστέρια συγκέντρωσε 80% όσον αφορά την ασφάλεια των ενηλίκων, 73% των παιδιών, 65% των πεζών και 25% στα βοηθητικά συστήματα ασφάλειας. Στην πλούσια έκδοση πήρε τέσσερα αστέρια με τα ποσοστά σε αυτή την περίπτωση να διαμορφώνονται στο 85% για του ενήλικες, το 73% για τα παιδιά, στο 65% για τους πεζούς και στο 43% για τα βοηθητικά συστήματα ασφάλειας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...