Το νέο VW Tiguan πάει παντού

Με βελτιωμένες εκτός δρόμου δυνατότητες έρχεται το νέο Tiguan

  • -
  • -

Το VW Tiguan εκτός από τον ασφάλτινο χαρακτήρα του παρουσιάζει και ένα νέο πρόσωπο, με σαφώς αναβαθμισμένες δυνατότητες εκτός δρόμου. Η νέα γενιά του γερμανικού SUV στέκεται πλέον 200 mm πάνω από το έδαφος, έχοντας δηλαδή 11 mm περισσότερα «καθαρή» απόσταση. Στο Off-road Pack διαθέτει θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός και θερμαινόμενα, πολυλειτουργικό τιμόνι και ξεχωριστό εμπρός μέρος.

Σε αυτή την περίπτωση η γωνία προσέγγισης αυξάνεται και από 18,3 μοίρες στις 25,6. Η γωνία διαφυγής είναι 24,7 μοίρες για όλες τις εκδόσεις, ενώ ίδια τιμή είναι και η γωνία ράμπας.  Νέο και ειδικά εξελιγμένο για το νέο Tiguan είναι και το σύστημα 4MOTION Active Control, που περιλαμβάνει έναν επιλογέα για τέσσερα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης.

Στο νέο VW Tiguan η κίνηση σε κανονικές συνθήκες περνάει για λόγους οικονομίας μόνο στους εμπρός τροχούς. Ωστόσο, μόλις υπάρξει ανάγκη και το σύστημα διαγνώσει απώλεια πρόσφυσης μεταδίδει την κίνηση και στους πίσω τροχούς μέσω ενός συνεκτικού συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς. Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά διαφορικά EDL (electronic differential locks) που ενσωματώνονται στο σύστημα του ESP ενεργούν σαν οριζόντια διαφορικά για τον κάθε άξονα, κλειδώνοντας έτσι την κίνηση για κάθε τροχό ξεχωριστά.

Ένας περιστροφικός τοποθετημένος στην κονσόλα του Tiguan προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει ένα από τα τέσσερα προγράμματα που ταιριάζει στις συνθήκες που κινείται. Επιπλέον επιλογές παρέχει μέσω του infotainment. Στρέφοντας το διακόπτη στα αριστερά υπάρχουν τα προγράμματα Onroad και Snow, ενώ προς τα δεξιά είναι το Offroad σε αυτόματη λειτουργία και Offroad Individual με τις διαφορετικές παραμέτρους να τις ρυθμίζει ο οδηγός σε αυτή την περίπτωση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...